Antalya Vali Yardımcısı Salih Yüce başkanlığında, İl Millî Eğitim Müdür Vekili veya Müdürü Mehmet Yasin Eriş, müdürlük yöneticileri, ilçe millî eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla COP31 2026 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda, COP31 hazırlıkları çerçevesinde eğitim kurumlarının üstlenebileceği roller ve süreç boyunca yürütülmesi planlanan faaliyetler detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Toplantı gündeminde; öğrencilerde çevre bilinci ile iklim okuryazarlığının geliştirilmesi, iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık oluşturulması ve sürdürülebilirlik anlayışının eğitim süreçlerine entegre edilmesi konuları yer aldı. Ayrıca eğitim yöneticileri ile okul müdürlerinin sürece aktif katılımını sağlayacak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Antalya Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde, çevreye duyarlı, doğayla barışık nesiller yetiştirilmesi ve ülkenin sürdürülebilir gelecek vizyonuna eğitim camiasının destek sunması amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.