Antalya'da COP31 Hazırlıkları Sürüyor: Yüksek Düzeyli Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Antalya'nın ev sahipliğinde 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde düzenlenecek COP31 Zirvesi hazırlıkları kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin başkanlığında Yüksek Düzeyli Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

ÇEVRE & DOĞA 2 dk okuma 8 Okunma
Yazı Boyutu:

Antalya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP31) hazırlıkları kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin başkanlığında COP31 Yüksek Düzeyli Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek konferansa yönelik planlanan faaliyetleri değerlendirmek ve kurumlar arası eş güdümü en üst seviyeye çıkarmak amacıyla düzenlenen toplantıda; organizasyon sürecinde yürütülecek güvenlik, sağlık ve trafik planlamaları ile tüm operasyonel çalışmalar masaya yatırıldı.

COP31 Kongre Alanı'nda gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Valisi Hulusi Şahin, İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile Birleşmiş Milletler takım liderleri ve koordinatörler katıldı.

Bakan Kurum: Antalya'ya Çok Önemli Bir Eser Kazandırdık

Toplantının açılış konuşmasında, COP31 kapsamında Antalya'da hayata geçirilen çalışmaların kente ve ülkeye önemli katkılar sağlayacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “20 Kasım itibarıyla organizasyon bitecek ama Antalya, bölgesinde önemli bir alana ev sahipliği yapacak. Burada altyapısı ve sosyal imkânlarıyla birlikte çok önemli organizasyonların yapılacağı bir eseri hem Antalya’mıza hem de ülkemize kazandırmış olduk.” dedi.

Çalışmaların hayata geçirilmesinde katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Bakan Kurum, COP31’in yalnızca uluslararası bir toplantı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak iklim değişikliğiyle mücadelede somut adımlar atılmasının önemine işaret etti. Antalya'nın uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma kapasitesine güvendiklerini ifade eden Kurum, organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesi için omuz omuza çalışacaklarını kaydetti.

Bakan Çiftçi: Güvenlik, Sağlık ve Afet Tedbirleri Planlandı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise toplantıda yaptığı konuşmada, COP31 Zirvesi kapsamında alınacak güvenlik tedbirlerinin ilgili kurumların katılımıyla kapsamlı şekilde değerlendirildiğini belirtti. Valilik ve bakanlıklar koordinasyonunda yürütülen hazırlıkların gözden geçirildiğini ifade eden Bakan Çiftçi, şunları söyledi:

“Sadece emniyet ve asayiş yönünden tedbir almıyoruz. Sağlık açısından da planlamalar var. AFAD yönünden de planlamalar var. Onları bugün kapsamlı bir şekilde masaya yatıracağız. 9-20 Kasım tarihlerindeki COP31 Zirvesi’ne son derece hazırlıklı bir şekilde girmiş olacağız.”

Bakan Çiftçi, organizasyonun başarıyla tamamlanması için emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, sağlık ekipleri ile ilgili bakanlıkların tam bir koordinasyon içerisinde çalışacağını sözlerine ekledi. Açılış konuşmalarının ardından toplantı, COP31 hazırlıkları kapsamında yapılan ve planlanan çalışmaları anlatan sunumlarla devam etti.

Görüşünüzü Belirtin

Çevre & Doğa Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer