Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi”, Bayburt'ta hayata geçirildi. Proje çerçevesinde, Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen 150 bin adet sazan yavrusu, Bayburt'a getirilerek su kaynaklarına bırakıldı.
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan balık yavruları, il genelinde belirlenen göl ve göletlere aynı gün içerisinde nakledildi. Yapılan çalışma ile bölgedeki su ürünleri kaynaklarının desteklenmesi ve mevcut balık popülasyonunun artırılması amaçlanıyor.
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemde de kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.