Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Sel Felaketi İçin Bakan Kurum'dan Bilgi Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'deki sel felaketinin ardından Ayazağa'da incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Sel Felaketi İçin Bakan Kurum'dan Bilgi Aldı
AFET & ACIL DURUM 1 dk okuma 9 Okunma
Yazı Boyutu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da sel felaketinin yaşandığı Sarıyer'in Ayazağa semtinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile telefon görüşmesi yaparak bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Sel mağduru vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların ve valinin afet bölgesinde sahada olduğunu belirterek, "Öncelikle bu sel afetinde mağdur olan tüm kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Şu anda gerek bakanlarımız, gerek valimiz hep birlikte malum afet bölgesindeler. İnşallah bir an önce netice alarak o afetten kurtulmayı Allah bizlere nasip etsin diyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Çalışıyoruz ve bir an önce de bu afetten inşallah kurtulacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede yürüttüğü incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonla bilgi aktardı. Bakan Kurum, arama kurtarma çalışmalarının AFAD koordinasyonunda sürdüğünü belirterek, "AFAD koordinasyonunda kayıp vatandaşlarımız aranıyor. Burada da vatandaşlarımızın gıda, su ihtiyaçları yine AFAD koordinasyonunda yürütülüyor. Şu an için acil bir sıkıntı yok. Boşaltmamız gereken binalarda kalan vatandaşlarımızı da barınma alanlarına alacağız. Arkadaşlarla birlikte burayı takip ediyoruz. Allah’ın izniyle süreci bitirip vatandaşımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Görüşünüzü Belirtin

Afet & Acil Durum Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer
Maltepe'de Çöken Binanın Hak Sahiplerine Yeni Konutlar Teslim Ediliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dün, 15:32

Maltepe'de Çöken Binanın Hak Sahiplerine Yeni Konutlar Teslim Ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Maltepe Cevizli Mahallesi'nde 8 Ekim'de çöken Kardeşler Apartmanı ve çevresindeki hak sahipleri için hazırlanan yeni konutların anahtarları teslim edilmeye başlanıyor.