Dernek Üyeliği İşlemleri e-Devlet Üzerine Taşındı: Sorgulama ve İstifa Dönemi

Düzce İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, e-Devlet Kapısı üzerinden dernek üyeliği sorgulama ve istifa işlemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu.

Dernek Üyeliği İşlemleri e-Devlet Üzerine Taşındı: Sorgulama ve İstifa Dönemi
GENEL 1 dk okuma 3 Okunma
Yazı Boyutu:

Düzce İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dernek üyelik süreçlerinin dijitalleşmesi kapsamında önemli adımlar atıldığı belirtildi. 26 Mart 2020 tarihli ve 31080 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7226 sayılı Kanun ile Dernekler Kanunu'nda yapılan düzenlemeler, sivil toplum kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin elektronik ortama taşınmasına olanak tanıdı.

Yapılan yasal düzenlemelerle birlikte derneklere, üyeliğe kabul edilen veya üyeliği sona eren kişilerin bilgilerini 45 gün içerisinde ilgili sivil toplumla ilişkiler birimlerine bildirme zorunluluğu getirildi. Bu süreçle eş zamanlı olarak vatandaşların dernek üyelik durumlarını kontrol edebilmeleri için e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama hizmeti kullanıma sunuldu. Verilere göre, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 89 bin kişi bu hizmet aracılığıyla üyelik sorgulaması gerçekleştirdi.

İstifa İşlemleri Dijitalleşti

Sistemde yapılan güncellemelerle birlikte, siyasi partiler ve sendikalarda olduğu gibi dernek üyeliğinden ayrılmak isteyen vatandaşlar için de yeni bir kolaylık hayata geçirildi. Artık vatandaşlar, dernek üyeliğinden istifa işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Müdürlük, dijitalleşme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, derneklere üyelik başvurularının da ilerleyen dönemde e-Devlet üzerinden yapılabilmesi için teknik hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Görüşünüzü Belirtin

Genel Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer