Cumhuriyetin kuruluşunun 103. yıl dönümü kutlamaları, Eskişehir'de düzenlenen görkemli etkinliklerle devam etti. Kutlamalar çerçevesinde Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı üzerinde özel bir gösteri gerçekleştirdi.
Gökyüzünde sergilediği zorlu manevralar ve üstün uçuş performansıyla izleyenlerin büyük beğenisini kazanan SOLOTÜRK, Cumhuriyet coşkusunu Eskişehir semalarına taşıdı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir heyecanla takip ettiği akrobasi gösterisi, bayram kutlamalarının en dikkat çeken anlarından biri oldu.
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Doç. Dr. Şenay Yılmaz da gösteriyi Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda vatandaşlarla birlikte takip etti. Gösteri sonunda SOLOTÜRK pilotlarının sergilediği performans, izleyicilerden tam not aldı.