Açıklanan bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İyilik Var Gönüllülük Platformu, düzenlenen lansman programıyla kamuoyuna tanıtıldı. Gaziantep’ten gönüllülük çalışmalarıyla platformda yer alan Müzeyyen İşsever ve Prof. Dr. İbrahim Halil Türkbeyler, yürüttükleri çalışmalarla toplumsal dayanışmadaki örnek rollerini gözler önüne serdi.
Gerçekleştirilen program kapsamında Müzeyyen İşsever ve Prof. Dr. İbrahim Halil Türkbeyler, gönüllülük alanındaki katkılarından ötürü plaketlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Necmeddin Bilal Erdoğan’ın elinden aldı.
1974 yılından bu yana 52 yıldır kesintisiz şekilde gönüllülük faaliyetlerini sürdüren Müzeyyen İşsever, çocuklarla onlara destek olmak isteyen gönüllüler arasında köprü kuruyor. Yarım asrı aşan bu süreçte çocukların hayatına dokunmayı sürdüren İşsever, dayanışma kültürünün yaşatılmasına katkı sağladı.
Prof. Dr. İbrahim Halil Türkbeyler ise zamanının bir kısmını huzurevi sakinlerinin sağlık ve refahı için ayırarak mesleki birikimini toplumsal fayda yönünde değerlendiriyor. Söz konusu yaklaşım, kuşaklar arası dayanışmanın güçlenmesine zemin hazırlıyor.
Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün aktardığı bilgilere göre, kentten yükselen bu iki gönüllülük hikâyesi, iyiliğin zaman ve mekânla sınırlı olmadığını, paylaşma iradesiyle büyüdüğünü bir kez daha gösterdi.