Kocaeli genelinde gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun sağanak yağışlar, kentte hareketliliğe neden oldu. Yağışların olumsuz etkilerini yerinde incelemek amacıyla Kartepe ve Kandıra ilçelerinde saha denetimlerinde bulunan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, incelemelerin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Kriz Merkezi'ne geçti.
Kriz merkezinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, il genelinde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda, yağışın neden olduğu olumsuzlukların en aza indirilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin korunması adına atılan adımlar detaylı bir şekilde ele alındı. Koordinasyon gerektiren konularda ilgili kurum yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunulduğu ve sürecin yakından takip edildiği ifade edildi.
Toplantıya Vali İlhami Aktaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın yanı sıra; İçişleri Bakanlığı AFAD Daire Başkanı Kasım Eser, Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Koçan ile ilgili kurum müdürleri ve yetkililer katılım sağladı.