Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla geniş katılımlı bir anma programı gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun ilgisiyle yapıldı.
Anma programına Kovancılar Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Belediye Başkanı Vahap Gök, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Mübah Arı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Tören, aziz şehitlerin anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Program kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimini konu alan belgesel gösterimlerinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve türkü dinletisi sunuldu. Etkinlikler, 16 Temmuz günü saat 00:13'te tüm camilerde selaların okunması ve duaların edilmesiyle sona erdi.
Katılımcılar, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve milli birliğin korunması adına düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, demokrasiye sahip çıkma kararlılığını bir kez daha yineledi.