Niğde Valisi Nedim Akmeşe ve eşi Hacer Akmeşe, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Çocuk Evleri Sitesi'nde koruma ve bakım altında bulunan kız çocuklarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen Vali Akmeşe ve eşi, mutfakta yürütülen yemek hazırlıklarına eşlik ederek çocuklarla birlikte pasta kesti.
Devlet koruması altındaki çocukların her türlü ihtiyacının karşılanmasının ve onlara aile sıcaklığını aratmayacak bir ortam sunulmasının temel sorumluluklar arasında olduğunu vurgulayan Vali Akmeşe, kız çocuklarının neşesinin bugünü, fikirleri ve cesaretlerinin ise yarınları aydınlattığını belirtti. Akmeşe, kız çocuklarının sevgi ve güven içinde büyümesi, eğitimde eşit fırsatlara sahip olması ve hayallerini özgürce gerçekleştirebilmesi için desteklerinin süreceğini ifade etti.
Etkinliğin sonunda Vali Nedim Akmeşe ve Hacer Akmeşe, organizasyonda emeği geçen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline ve destek veren ekibe teşekkürlerini ileterek tüm kız çocuklarının gününü kutladı.