Sakarya'da meydana gelen sel felaketinin ardından bölgedeki hasar tespit ve iyileştirme çalışmaları hız kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki üst düzey yetkililer, afet bölgesindeki durumu değerlendirmek üzere Sakarya'ya geldi.
AFAD Projelendirme ve Yapım İşleri Daire Başkanı Levent Uçarlı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 3 Nolu Dönüşüm Uygulamaları Daire Başkanı İrfan Akca ve Bakanlık Hasar Tespit Daire Başkanı Emrah Süme, beraberlerindeki teknik ekiple birlikte selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu. Sakarya İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelen heyet, bölgedeki hasarın boyutlarını ve yürütülecek projelendirme süreçlerini masaya yatırdı.
Yapılan saha incelemeleri kapsamında, selin altyapı ve konutlar üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde raporlanırken, afet sonrası yapılacak yapısal müdahaleler ve kentsel dönüşüm planlamaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bakanlık heyeti, bölgedeki çalışmaların koordinasyonu ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yürütülen faaliyetleri yerinde denetledi.