Sinop İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile imalatına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza attı. 21 Mart 2026 tarihinde Boyabat ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu madde imalatında kullanılan 75 gram fubinaca ele geçirildi.
Yapılan teknik incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda, ele geçirilen maddenin yaklaşık 12 kilogram bonzai üretimi için yeterli olduğu tespit edildi. Söz konusu uyuşturucu maddenin piyasa değerinin ise yaklaşık 2 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemece tutuklanan şahıslar, Sinop E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölge halkının huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.