Valilik koordinasyonunda, Niğde Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü etkinliği; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2026-2035 Aile ve Nüfus 10 Yılı” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirildi.

Programa; Vali Nedim Akmeşe’nin eşi Hacer Akmeşe, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çiftcibaşı, İl Müdürü Nurettin Kesler ve çok sayıda aile katılım sağladı.
Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında evlilik kredisi desteğinden faydalanan çiftler de programda yer alarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Genç çiftler, sağlanan desteklerin yeni kurdukları aile hayatlarına önemli katkı sunduğunu ifade ederek devlete ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
2026-2035 dönemini kapsayan “Aile ve Nüfus 10 Yılı” vizyonu ile; aile kurumunun güçlendirilmesi, nüfus yapısının korunması, genç nesillerin desteklenmesi ve toplumsal dayanışmanın artırılması hedeflenmektedir.

Program kapsamında;
* “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” hakkında bilgilendirmeler yapıldı,
* Bakanlığın hizmet modelleri tanıtıldı,
* Çocuklar ve ailelerin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi,
* Kuşaklar arası bağların güçlendirilmesine yönelik farkındalık çalışmaları yürütüldü.

Ailenin korunması ve güçlendirilmesi adına yürütülen çalışmalara katkı sunan tüm kurumlara, paydaşlara ve etkinliğe katılım sağlayan kıymetli vatandaşlara teşekkür edilir.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Şehit Yakınları ve Gazilere Ziyaret Gerçekleştirildi
Sonraki Haber 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Yorum Yap