Program, Vali Önder Bozkurt ve il protokolünün katılımıyla Abide Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hava Şehitliği ziyaret edildi; şehit mezarlarına karanfil bırakıldı, dua edildi.

Anma programı Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Vali Bozkurt, Çanakkale Zaferi'nin milletin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu video gösterimi yapıldı, şiirler okundu, oratoryo sunuldu, "Bir Destandır Çanakkale" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. Ağrı Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın ardından Vali Bozkurt ve protokol üyeleri Merkez Şehitliği'ni ziyaret ederek şehit kabirlerine karanfil bıraktı ve dua etti.

Önceki Haber Tasarım Yarışmasında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi
Sonraki Haber Öğrenciler Gazze İçin 650 Bin Lira Bağış Topladı

Yorum Yap