2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı

2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Merkez İlçe Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ALBAK başkanlığında, Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı Ramazan AYANOĞLU, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve merkez okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda önemli gündem maddeleri yer aldı. Toplantıda değerlendirilen gündem maddeleri arasında; 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılına ilişkin iş ve işlemler ile ilgili Genelgenin görüşülmesi, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin iş ve işlemler ile ilgili Genelge, eğitim öğretim yılında Eğitim Müfettişleri Başkanlığınca planlanan çalışmalar, Tasarruf Tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen iş ve işlemler, Bakanlığın eğitim politikalarının takibi, izlenmesi ve değerlendirilmesi, öğretmen ve idareci görevlendirmeleri, eğitim öğretim faaliyetleri ve yönetim faaliyetleri yer aldı.
Oldukça yoğun gündeme sahip olan toplantıda görüşülen diğer gündem maddeleri ise eğitim kurumları arasındaki kalite ve sosyal farklılıkların azalmasına yönelik tedbirler, personel ve öğrenci kılık ve kıyafetleri ile ilgili hususlar, DYK, MEBİ Portalı ve Halk Eğitim Merkezi kursları, ulusal ve uluslararası projelere katılımlar, donatım ihtiyaçları ile ilgili iş ve işlemler, taşımalı öğrencilerin iş ve işlemleri, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, TYP çalışanlarının ve geçici işçilerin iş ve işlemleri, özel okullar ve kurumlar ile ilgili işbirliği ve dikkat edilecek hususlar. Mesleki Eğitim Merkezleri ve Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 2024/10 nolu Genelgesinde kurumların üstüne düşen sorumluluklarının yerine getirilmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Yaşatma, Güçlendirme ve Tanıtma Kulübünün kurulması, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün "Radikalleşme ve Terörle Mücadele" ile ilgili okullarda öğretmenlere ve öğrencilere konferans düzenlenmesi, Okul Kontenjan ve Kayıt Alanlarının belirlenmesi ve belirli gün ve haftalar, milli bayramlar ve törenlerin görüşülmesi, Cumhuriyetin 103. Yılı etkinliklerinin yıl boyuna yayılması yer aldı.
Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın ALBAK'ın eğitim öğretim adına gerçekleştirdiği dilek ve temenniler ile sona erdi.
Osmaniye Milli Eğitim Haberleri
- 24-04-202608:48 106. Yıl Kutlamaları: Osmaniye'de 23 Nisan Coşkusu
- 24-04-202600:10 Eğitimde Çocukların Sesine Kulak Verildi
- 24-04-202600:10 Komando Tugayı'nda 23 Nisan Kutlaması ve Vatan Sevgisi
- 23-04-202616:44 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni Başladı
- 22-04-202618:25 İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak'ın 23 Nisan Mesajı
- 22-04-202618:25 Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi Ödülleri Verildi
- 07-04-202622:01 İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Hasanbeyli'de Eğitim Ziyaretleri Gerçekleştirdi
- 03-04-202614:10 Osmaniye Bilim ve Sanat Merkezi Adana Bölge Finallerinde Başarı Elde Etti
- 02-04-202623:22 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Anlamlı Buluşma
- 30-03-202621:07 Mithatpaşa İlkokulu'nda Sıfır Atık ve Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri Düzenlendi

