Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 2025 yılı Aralık ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları konusunda açıklamalarda bulundu. İlimiz genelinde Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarının değerlendirilmesi amacıyla Mülki İdare Amirleri, Emniyet ve Jandarma birimleri ve ilgili Kurum Amirlerinin katılımlarıyla “Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yılmaz, Toplantıda Genel Güvenlik, Asayiş, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ile Mücadele, Terör ve Trafik konularının ele alındığını, Osmaniye’nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında genel değerlendirme yapıldığını belirtti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz sözlerinin devamında İlimizde asayiş konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "2025 yılında ilimiz genelinde Asayiş ile ilgili olarak, 20 bin 120 asayiş olayı meydana gelmiş, 14 bin 426 kişi yakalanmış, 888 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Meydana gelen 20 bin 120 olayın 19 bin 650’si aydınlatılmış olup, asayiş suçlarında aydınlatılma oranında yüzde 98’lik başarı sağlanmıştır. Asayiş olayları neticesinde; 2025 yılı içerisinde 348 av tüfeği, 260 tabanca ve 165 kuru sıkı tabanca ele geçirilmiştir." dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, göçmen kaçakçılığı konusunda yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi, "2025 yılında ilimiz genelinde “Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti” suçlamasıyla 37 olay meydana gelmiş, 45 organizatör/şüpheli şahıs yakalanmış, 28 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca; 2025 yılı içerisinde yapılan kontroller sonucunda 631 düzensiz göçmen yakalanmış, yol izin belgesiz seyahat etmek suçundan ise 449 şahsa idari işlem yapılmıştır." diye konuştu.

Kaçakçılık suçları konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, "2025 yılında ilimiz genelinde meydana gelen kaçakçılık suçları ile ilgili olarak, 739 olayda 869 şüpheli şahıs yakalanmış, 55 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 2025 yılında ele geçirilen suç unsurlarına bakıldığında, 556 bin 91 paket gümrük kaçağı sigara, 5 milyon 65 bin 280 adet makaron, 5 bin 464 adet elektronik sigara, 892 adet cep telefonu, 2 bin 263 adet emtia (eşya), 81 adet tabanca, 322 kilo 153 gr. tütün, 246 şişe alkol, 39 şişe etil alkol, 19 bin 990 paket elektronik sigara tütünü, 18 bin 110 adet puro, 10 kilo 800 gr. altın, 32 adet Cumhuriyet altını ve 10 adet çeyrek altın ele geçirilmiştir. Geçen yıla kıyasla ele geçirilen paket sigara, elektronik sigara, cep telefonu ve tütün sayılarında artış söz konusudur." dedi.

Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “2025 yılında ilimiz genelinde Terörle Mücadele ile ilgili olarak, PKK/KCK Terör Örgütleri kapsamında; 11 şahıs yakalanmış, 2’si tutuklanmış, Dini İstismar Eden Terör Örgütleri kapsamında; 59 şahıs yakalanmış, 29’u tutuklanmış, FETÖ/PDY Terör Örgütleri kapsamında ise yakalanan 23 şüpheli şahıstan 9’u tutuklanmıştır. Ayrıca; Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet ve diğer olaylar kapsamında yakalanan 29 şüpheli şahıstan 2’si tutuklanmıştır.” dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, açıklamasının devamında, “2025 yılında ilimiz genelinde meydana gelen narkotik suçları ile ilgili olarak, 2 bin 30 olayda 2 bin 299 şüpheli şahıs yakalanmış, 345 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca Narkotik suçlarından aranması olan 187 şahıs yakalanmıştır. 2025 yılında ele geçirilen narkotik maddelere bakıldığında; 58 kilo 331 gr. esrar ve türevleri, 8 kilo 196 gr. bonzai, 48 kilo 705 gr. metamfetamin, 352 gr. eroin, 38 bin 312 adet uyuşturucu hap, 2 kilo 75 gr. fubinika, 48 gr. Kokain ve 585 kök hint keneviri ele geçirilmiştir. Geçen yıla kıyasla ele geçirilen uyuşturucu hap ve fubinika miktarlarında artış söz konusudur.” diye konuştu.

Vali Yılmaz, trafik denetimleri hakkında ise şu bilgileri verdi, “2025 yılında ilimiz genelinde yapılan trafik denetimleri ile ilgili olarak, 14 ölümlü, 2 bin 115 yaralamalı, 1253 maddi hasarlı olmak üzere toplam 3 bin 382 trafik kazasının meydana geldiği, trafik kazaları sonucunda; 23 vatandaşımızın vefat ettiği, 3 bin 68 vatandaşımızın ise yaralandığı görülmüştür. Yapılan denetimlerde ise; 1 milyon 429 bin 561 aracın sorgulandığı, 6 bin 562 aracın trafikten men edildiği, toplamda 158 bin 397 adet cezai işlem uygulandığı, 177 bin 172 motosikletin sorgulandığı, 2 bin 414 motosikletin trafikten men edildiği, 34 bin 104 adet cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir.” dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi, “2025 yılında ilimiz genelinde 2 milyon 929 bin 305 şahsın sorgulamasının yapıldığı, 0-5 yıl arası aranması olan 1661 şahıs, 5-10 yıl arası aranması olan 321 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranması olan 150 şahıs dâhil olmak üzere çeşitli suçlardan aranması olan toplam 7 bin 363 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadele kararlılıkla devam edecektir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sokakların ve evlerin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetlere devam edilecek, şehrin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat verilmeyecektir.” diye konuştu.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü Etkinlikleri
Sonraki Haber Osmaniye’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Kutlandı

Yorum Yap