23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 106. Yıldönümü Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 106. yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Kutlama programı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün, öğrenci ve öğretmenlerle Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Merkez Spor Salonu'nda kutlama programına devam edildi. Kutlama programına Vali Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, il protokolü, gaziler, yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Müdürü Hasan Gümüş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 106. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlandığını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, 23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletin bağımsızlık iradesinin en güçlü göstergesi olduğunu belirterek Millî Mücadele'nin bu irade ile zafere ulaştırıldığını vurguladı.
Çocukların ülkenin geleceği olduğunu ifade eden İl Müdürü Hasan Gümüş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda; değerlerine bağlı, bilim, sanat ve teknoloji alanlarında yetenekli bireyler yetiştirmenin temel hedef olduğunu dile getirdi.
İl Müdürü Hasan Gümüş, çocukların ülkenin geleceğine yön verecek en güçlü değer olduğunu belirterek; onların sorumlu ve duyarlı çabalarında her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. Öğrencilerin milletin güven ve desteğiyle başarılı olacaklarına yürekten inandıklarını vurgulayan İl Müdürü Hasan Gümüş, çocukların vatanını ve milletini seven, kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak, ecdattan emanet aldığımız bu kutsal vatanı Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha güçlü yarınlara taşımanın ortak hedef olduğunu belirten İl Müdürü Hasan Gümüş, bu bilinçle hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.
İl Müdürü Hasan Gümüş, konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andıklarını belirterek tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
İl Müdürü'nün konuşmasının ardından çocukların gösterileri başladı. Kastamonu Anaokulu, Toki İlkokulu, Candaroğulları İlkokulu, Şehit Erkan Kendirci İlkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, aynı okulların müzikli gösterilerinin ardından tüm okulların "Yedi Renk Yedi Bölge Halk Oyunları" gösterisi gerçekleştirildi. Yarışmaların yapılmasının ardından kutlama programı sona erdi.
Kastamonu Milli Eğitim Haberleri
- 23-08-202615:08 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişleri'nin 101. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
- 21-08-202618:36 İhlas Haber Ajansı Karabük Bölge Müdürü Yasin ERDEM'den İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan GÜMÜŞ'e Ziyaret
- 20-08-202620:20 Vali Meftun Dallı Eğitim Yatırımlarını İnceledi
- 20-08-202612:40 Öğrenciler Yangın Söndüren İHA Teknolojileri Geliştiriyor
- 17-08-202616:42 Kastamonu'da Dijital Kâşifler Projesi Başladı
- 04-08-202613:27 TÜBİTAK 4005 Kapsamında Yapay Zekâ Destekli Türkçe Projesi
- 17-07-202618:19 İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İhsangazi'deki Eğitim Yatırımlarını İnceledi
- 16-07-202619:54 İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Özel Bireylerle Buluştu
- 16-07-202612:31 Yönetici Yetiştirme Eğitim Programı Başladı
- 16-07-202612:31 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anıldı

