81 İlde Şehit Mezarlarının Bakım Seferberliği Başlatıldı
BASIN BİLDİRİSİ
Bugün burada, vatanımızın birliği, milletimizin huzuru ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı en temel sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz.
Bu toprakları bizlere vatan kılan, gölgesinde huzurla nefes aldığımız al bayrağımıza rengini veren aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzun küçük bir nişanesini sunmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 81 ilimiz genelindeki tüm şehit mezarlarının bakım, onarım ve temizliğini kapsayan büyük bir seferberliği bugün itibarıyla başlatmış bulunuyoruz.
Aynı zamanda şehitlerimizin mevcut durumlarını da kayıt altına alarak gerekli çalışmaların yapılması için takip ediyoruz.
Gelecek nesillere, kahramanlarımızın hatırasını en temiz ve en vakur haliyle aktarmak boynumuzun borcudur.
Ezanımız, ay yıldızlı al bayrağımız ve istiklal sevdamız için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlarımızın kabirleri işte burada; aziz hatıraları ise ebediyen milletimizin kalbinde yaşamaya devam etmektedir.
Şehitlerimizi toprağa sadece emanet ettik; onların hatırasını, fedakârlığını ve bıraktıkları büyük mirası ise daima yüreğimizde taşıyoruz.
Bu şehitlikler, aziz milletimizin bağımsızlık sevdasının ve asırlara damga vuran şanlı tarihimizin abideleridir.
Her biri; imanla yoğrulmuş cesaretin, vatan uğruna verilen fedakârlığın, milletimizin sarsılmaz iradesinin ve istiklal aşkının ebedî nişanesidir.
Bu asil ruh, nesilden nesile aktarılan bu kutlu şuur, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde de ifadesini bulmuş; şu mısralarla adeta tarihe kazınmıştır:
“Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
‘Gömelim gel seni tarihe’ desem sığmazsın.”
Bu mısralar, aziz şehitlerimizin yüce makamını ve milletimizin şehitlik mertebesine duyduğu derin hürmeti en veciz şekilde ifade etmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının talimatlarıyla Bakanlık koordinasyonunda başlatmış olduğumuz bu çalışma, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirasa duyduğumuz derin saygının bir ifadesidir.
Bakanlık olarak her çalışmamızın arkasında aziz şehitlerimize duyduğumuz derin minnet ve şükran hissi bulunmaktadır.
Aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, her daim onların yanında olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle vatanımızın birliği, milletimizin huzuru, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
Vatan onlara, onlar bize emanet.
Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler Haberleri
- 31-03-202616:02 Aile ve Sosyal Hizmetler ile Sağlık Bakanlıkları Arasında Protokol İmzalandı
- 31-03-202616:02 Mart Ayı Doğum Yardımı Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
- 25-03-202611:37 Yaşlılar Haftası Etkinlikleri Düzenlendi
- 25-03-202611:37 Bayram Sevinci Huzurevi Ziyaretiyle Paylaşıldı
- 12-03-202618:02 81 İlde Şehit Mezarlarının Bakım Seferberliği Başlatıldı
- 18-02-202616:54 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi
- 17-02-202611:09 Gençlik Geleceğimiz, Ailemiz Gücümüz Etkinliği Düzenlendi
- 06-02-202615:19 Ocak Ayı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
- 06-02-202615:19 Bakan Göktaş: 'Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı'
- 04-02-202618:51 Bakan Göktaş, Aralık Ayı Doğum Yardımı Ödemelerini Yatırdıklarını Açıkladı

