Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya gelişinin 106. yıl dönümü münasebetiyle Anıt Meydanı'nda program düzenlendi.

Program; Vali Vekili Mustafa Gündoğan, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Vekili Mustafa Gündoğan ve protokol üyeleri daha sonra, Zafer Alanı'ndaki, Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'yı ziyaretleri sırasında kaldığı Atatürk Evi Müzesi'ne doğru, Konya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde yürüdü.

Program, Vali Vekili Mustafa Gündoğan ve protokol üyelerinin Atatürk Evi Müzesi'ni gezerek müzede bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait eşyalar ve müze hakkında yetkililerden bilgi alması ile son buldu.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Konya'da IPARD III Kapsamında 9 Projeye 63 Milyon TL Destek
Sonraki Haber Valimiz İbrahim Akın, TİGEM Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğünde İncelemelerde Bulundu

Yorum Yap