Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ABD'de KSK'nın 70'inci Oturumu'nda Konuştu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin, “Artan askeri gerilimin bölge genelinde kadınların ve çocukların güvenliğini tehdit etmesinden derin endişe duyuyoruz ve sükunetin yeniden tesis edilmesi ile müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik çabaları desteklemeye hazırız.” dedi.
Bakan Göktaş, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen ve 12 Mart'a kadar sürecek Kadının Statüsü Komisyonunun (KSK) 70’inci oturumu kapsamında, ilk günkü temaslarını tamamladı.
Burada açılış oturumuna katılan ve daha sonra ‘genel tartışmalar’ bölümünde öncelikli tema kapsamında konuşan Göktaş, Türkiye’nin bu alandaki vizyonunu içeren Ulusal Beyanı'nı açıkladı.
Göktaş, Genel Kurul’a hitabında, kadınlar ve kız çocukları için adalete erişimin insan onurunun teminatı, sosyal uyumun dayanağı ve sürdürülebilir kalkınmanın belirleyici unsuru olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Adalet hangi ırktan, hangi inançtan, hangi renkten, hangi coğrafyadan olursa olsun tüm insanlığın ortak arayışı, ortak talebi, ortak değeridir.” sözünü anımsatan Göktaş, bu bakış açısının Türkiye'nin bugün iç ve dış politikada attığı adımlara yön veren temel eksen olduğunu belirtti.
“Müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik çabaları desteklemeye hazırız”
Göktaş,
Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler Haberleri
- 17-04-202617:59 İl Müdürü Salih Kaya'dan Başarıya Vefa Plaketi
- 16-04-202612:16 Nisan Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
- 15-04-202613:58 Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Başladı
- 14-04-202615:45 Sosyal Hizmet Uzmanları Deneyim Kazanıyor
- 08-04-202618:30 İdil'de Kültür ve Bilgi Buluşması: Sosyal Hizmetler Standı İlgi Görüyor
- 08-04-202618:30 Nisan Ayında Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırıldı
- 03-04-202612:23 Şırnak'ta Otizme Dair Anlamlı Etkinlikler Düzenlendi
- 01-04-202615:57 Şehidimizin Emanetine Vefa: Devlet Her Zaman Yanlarında
- 31-03-202617:33 Mart Ayı Doğum Yardımı Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
- 26-03-202611:29 Devletin Şefkati, Vatandaşlarla Her An Birlikte Oluyor

