Batman'daki Eğitim Toplantısına Bakanlıktan Üst Düzey Katılım

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıf Öğretmenleri Genel Değerlendirme Toplantısı, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda eğitim politikaları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu masaya yatırıldı.
Batman merkezde görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları, Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya; Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Turgut Karatekin ve Fatih Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ile Şube Müdürü Rıdvan Ay katıldı.
Genel Müdür Arslantaş'tan "Öğretmenlik Meslek Kanunu" Vurgusu
Toplantının onur konuğu olan ve öğretmenlere hitap eden Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş, konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in selamlarını ileterek başladı.
Bakanlığın sahadaki en güçlü temsilcileri olan öğretmenlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslantaş, eğitim gündeminin önemli başlıklarından biri olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dikkat çekti. Yürütülen yasal ve idari tüm çalışmalarda öğretmenlerin görüşlerinin merkeze alındığını ve onlarla birlikte hareket edildiğini ifade eden Genel Müdür Arslantaş, sınıf öğretmenliğinin çocukların akademik ve karakter gelişimindeki "temel rolüne" vurgu yaptı. Arslantaş, özverili çalışmalarından ötürü tüm meslektaşlarına başarı dileklerini iletti.
İl Müdürü Ciğer: "Hedefimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"
Toplantının ev sahipliğini yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ise açılış konuşmasında, Bakanlık yetkililerini Batman'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.
Eğitim-öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yapan Ciğer, temel hedeflerinin öğrencilerin ilkokuldan; okuma-yazma becerilerini tam kazanmış, matematiksel temeli sağlam ve kendini ifade edebilen bireyler olarak mezun etmek olduğunu söyledi. Ciğer ayrıca, çalışmaların Bakanlığın ortaya koyduğu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" vizyonu doğrultusunda kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Batman Milli Eğitim Haberleri
- 17-06-202612:19 "40 Hadis Anlamıyla Ezberleme Yarışması" Düzenlendi
- 17-06-202612:19 Batman'da Öğrencilere Unutulmaz Bir Sanat Deneyimi: "Firavunla Yüzyüze" Sahnelendi
- 10-06-202621:18 TÜBİTAK 4006 C Bilim Fuarı ve FENX Olimpiyatları Yarışması Başladı
- 10-06-202621:18 İl Müdürü Sason'da 1. Robotik ve Teknoloji Sergisine Katıldı
- 09-06-202615:08 Narin Nasıroğlu Bilim Merkezi İncelemeleri Gerçekleştirildi
- 06-06-202604:41 Kitap Okuma Noktası Kültür ve Sanat Şenliği Yoğun İlgi Gördü
- 06-06-202604:41 Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Sergi ile Başladı
- 04-06-202600:26 İl Milli Eğitim Müdürü 'Direnişin Renkleri ve Aile Yılı' Resim Sergisini Ziyaret Etti
- 04-06-202600:26 Batman'dan Gururlandıran Başarı: 5 Öğrenci Türkiye Birincisi Oldu
- 21-05-202600:19 Başarı Gösteren Öğrenciler İçin Ödül Töreni Düzenlendi

