Çameli'de İçme Suyu Yatırımı İçin Önemli Aşama Tamamlandı

Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından Çameli ilçesinde yapımı süren içme suyu deposu projesinde önemli bir aşama geride kaldı. İlçenin uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözüm olacak projede, deponun ana yapısını oluşturan betonarme imalatlar tamamlandı.
02.04.2026
Denizli genelinde modern altyapı hamlelerine aralıksız devam eden Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çameli ilçesinin uzun yıllardır beklediği sağlıklı ve kesintisiz içme suyu projesinde vites yükseltti. 18,6 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje, planlanan takvim doğrultusunda ilerlerken, projenin kalbi sayılan betonarme süreçler tamamlandı. Proje kapsamında, içme suyunun depolanacağı 1.000 metreküp kapasiteli hazne ile sistemin kontrol ve yönetiminin sağlanacağı manevra odasının betonarme imalatları eksiksiz şekilde tamamlandı. Depo haznesinde suyun güvenli şekilde muhafaza edilmesini sağlayacak ana taşıyıcı sistemler oluşturulurken, manevra odasında ise vana, bağlantı ve kontrol ekipmanlarının yer alacağı altyapı hazır hale getirildi. Bu aşamayla birlikte projenin en önemli yapısal bölümü tamamlanmış oldu.
Hedef güçlü basınç, kesintisiz ve güvenli su
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Çameli merkez mahallelerinde uzun süredir yaşanan düşük basınç ve su kesintileri tarihe karışacak. Mevcut depoya göre daha yüksek kotta inşa edilen yeni depo sayesinde şebeke basıncı dengelenecek, özellikle üst kotlarda yaşayan vatandaşlar kesintisiz içme suyuna kavuşacak. Yeni sistemle birlikte su iletiminde yaşanan kayıpların minimize edilmesi, şebekenin daha verimli çalışması ve içme suyu güvenliğinin üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. DESKİ’nin yatırımıyla Çameli’de uzun yıllar hizmet verecek sürdürülebilir bir altyapının temelleri atılmış olacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 25-04-202620:55 Denizli'de Çocuklar 'Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl' Çağrısına Kulak Veriyor
- 25-04-202613:30 Büyükşehir'den Anıtkabir'e Saygı Gezisi Düzenlendi
- 25-04-202613:30 Sefo Konseri İçin Yeni Tarih Açıklandı
- 24-04-202622:41 Yazır Mahallesi'nde 4,1 Milyon TL'lik Su Yatırımı
- 24-04-202622:41 Denizli'de Sanat Dolu Bir Hafta Etkinlikleri Başlıyor
- 24-04-202615:15 Denizli'de Uluslararası Karikatür Yarışması Başladı
- 23-04-202623:53 Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nda Konser Verdi
- 23-04-202616:27 Denizli'de 23 Nisan Kutlaması: Çocuklar Koltuğu Devraldı
- 23-04-202616:27 Şehrin Kaynakları Çocuklar İçin Seferber Ediliyor
- 22-04-202618:08 Denizli'de Pet Shoplara Eğitim Programı Düzenlendi

