Denizli'nin turizm potansiyelini tanıtıyor. 3-5 Mart tarihleri arasında gerçekleşen fuarda kentin doğal, tarihi ve kültürel değerleri uluslararası turizm sektörüne aktarılıyor.
04.03.2026
Dünya kenti Denizli uluslararası vitrinde

Denizli’nin doğal güzelliklerinden antik kentlerine, termal kaynaklarından yöresel lezzetlerine kadar geniş bir yelpazede tanıtıldığı fuarda, profesyonel bir ekip tarafından temsil ediliyor. Şehrin turizm stratejilerini uluslararası paydaşlara aktarmak üzere fuarda yer alan heyette; Kültür ve Sanat Şube Müdürü Arif Duru, Azize Yıldız Çağlayan ve Pakize Karçkay bulunuyor. Ekip, fuar süresince yabancı tur operatörleri ve acentelerle ikili görüşmeler gerçekleştirerek Denizli’nin global turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Denizli standına üst düzey ziyaretçi akını

Denizli’nin zengin kültürünü ve turizm potansiyelini aktarmaya çalışan ekip, fuarın açılışından itibaren çok sayıda ismi ağırladı. Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, standı ziyaret ederken; KKTC, Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen uluslararası fuar katılımcıları da Denizli’nin sunduğu fırsatları yakından inceledi. ITB Berlin’in dünya turizm sektörü için belirleyici bir nokta olduğu vurgulanırken, Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale’nin yanı sıra; gastronomi, doğa sporları ve inanç turizmi gibi alanlarda da önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Haber: Mustafa Kemal DEMİR

Önceki Haber Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden 8 Mart'a Özel Programlar
Sonraki Haber Gerzele Mahallesi'nde Asfalt Çalışmaları Başladı

Yorum Yap