3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, farkındalığın umutla, sevginin emekle, azmin ise ilhamla buluştuğu bir program gerçekleştirildi.

Engelli bireylerin azim ve kararlılıkla ortaya koyduğu yeteneklerin sergilendiği programa; Vali Mustafa Güney, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, il protokolü, İl Müdürü Faruk Uysal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aileler katılım sağladı.

Programın açılış konuşmalarında; Vali Mustafa Güney, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal ve Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay, engelli bireylerin hak temelli bir anlayışla yaşamın her alanına eşit şekilde dahil olmalarının önemini vurguladılar.

Konuşmaların ardından, engelli bireylerin güvenli ve bağımsız bir şekilde faydalanabileceği erişilebilir binalar, açık alanlar, ulaşım, bilgilendirme ve iletişim hizmetleri sunarak 2025 yılında Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlara belgeleri takdim edildi.

Sahne, Celal Sönmez Güdüzlü Bakım Merkezinde hizmet alan bireyler ve öğretmenlerinin aylardır süren büyük emekleri ile adeta bir şölen alanına dönüştü:

Engelli bireylerin yetenek ve emeğini sahneye taşıyan program; koro ve solo dinletileriyle melodilerin birleştirici gücünü sahneye taşırken, her dizesi umutla örülmüş şiir performanslarıyla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Sessizliğin içinden yükselen “Bir Mum da Sen Yak” Sessiz Farkındalık Gösterisi güçlü bir mesaj verirken, kültürün coşkusunu yansıtan halk oyunları sahneye renk kattı. Gücün ve kararlılığın simgesi Kılıç Kalkan Gösterisi büyük alkış alırken, bir yılın emeğini ve üretimini görünür kılan İz Bırakan Eller Ürün Defilesi programın en özel anlarından biri oldu. Bu zengin içerikli gösteriler, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sundu. Programın finalinde, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Şehrin Tüm Renkleri” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. Bursa’nın tarihi, kültürü ve ruhu; sahne ışıkları altında yeniden hayat buldu ve izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

İl Müdürlüğü olarak; emek veren tüm çocuklara, onları sevgiyle hazırlayan öğretmenlere ve programa katılarak destek olan herkese içten teşekkürlerimizi sunuyor; sevginin, anlayışın ve umudun hiç sönmediği günler temenni ediyoruz.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Düzenlendi
Sonraki Haber Bursa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Anlamlı Kabul

Yorum Yap