Eskişehir'de Yeni Dönem: Bi'Fikirle Projeler 2027 Bütçesine Yön Verecek
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin katılımcı bütçe uygulaması "Bi'Fikirle Eskişehir" de yeni başvuru dönemi başladı. Geçtiğimiz yıl vatandaşların önerileriyle hayata geçirilmeye devam eden projelerin ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirlileri bir kez daha kentin geleceğine yön verecek fikirlerini paylaşmaya davet etti.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği "Bi'Fikirle Eskişehir" katılımcı bütçe uygulamasında yeni dönemi başlattı. Vatandaşların önerilerinin belediye hizmetlerine ve yatırım planlarına doğrudan katkı sunduğu uygulama kapsamında, Eskişehirliler 2027 yılı bütçesinde yer almasını istedikleri projeleri belediyeye iletebilecek. 12 Haziran'da başlayan proje başvuru süreci, 5 Temmuz'da sona erecek.
Katılımcı bütçe uygulamasının yeni dönemine ilişkin çağrıda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl vatandaşlardan gelen fikirlerin kentin farklı noktalarında somut projelere dönüştüğünü belirtti.
Yeni dönemde de kentin geleceğinin ortak akılla şekillendirileceğini vurgulayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şunları söyledi:
"Şimdi ise yeni fikirlerin, yeni projelerin ve yeni umutların zamanı. 2027 yılı, Eskişehir için yalnızca bir takvim yılı değil; birlikte üretmenin ve birlikte karar almanın ruhunu daha da güçlendirecek özel bir dönemi temsil ediyor. Bu süreçte yine aynı anlayışla hareket ediyoruz: Şehrimizin sesine kulak vermek, ihtiyaçlarını birlikte görmek ve geleceğini ortak akılla şekillendirmek."
Eskişehir'de yaşayan herkesin sürecin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları projeleriyle katılımcı bütçe uygulamasına katkı sunmaya çağırdı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, "Bazen tek bir fikir, bir mahallenin, bir sokağın hatta tüm şehrin değişimine öncülük edebilir. Bu nedenle sizleri bir kez daha fikirlerinizi paylaşmaya, önerilerinizle bu şehrin geleceğine yön vermeye davet ediyorum. Eskişehir'i yine birlikte konuşalım, birlikte düşünelim ve birlikte güzelleştirelim." ifadelerini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 01-07-202619:42 Başkan Ünlüce'den Sivas Katliamı Mesajı
- 01-07-202619:42 'şehirlerimizin Hizmet Gücünü Artıracak Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz'
- 30-06-202621:21 Toplu Ulaşımda Yaz Dönemi Güncellemesi
- 30-06-202621:21 Türkiye'nin En Uygun Öğrenci Abonmanlarından Biri Eskişehir'de
- 29-06-202623:07 Atatürk Bulvarı 'arabasız Pazar' İle Şenlendi
- 29-06-202623:07 Sağlıklı Yaşam İçin Parklarda Spor Keyfi Sürüyor
- 29-06-202600:53 Kuzey Kuşak Yolu Projesinde Kritik Eşik Aşıldı
- 29-06-202600:53 Başkan Ünlüce'den Esnaf Odaları Birliği Yönetimine Hayırlı Olsun Ziyareti
- 27-06-202604:12 'eskişehir Örnek Bir Kent'
- 27-06-202604:12 Eskişehir'in Geleceğine Büyükşehirden Yarım Asırlık Çevre Yatırımı

