İzmir Otogarı'ndaki Haksız İşgal Sorunu Devam Ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir Otogarı’nın İZOTAŞ tarafından haksız işgali nedeniyle başlattığı “ecrimisil bedellerinin tahsiline yönelik işlemler” hakkında bir mahkememizce yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.
4,5 milyon hemşehrinin hakkını korumak adına, yıllardır şehrin gündeminde olan bu kronik sorunun çözümü için yasalar çerçevesinde her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini isteriz. Bununla birlikte bir kez daha hatırlatmak ve halkın dikkatini çekmek istediğimiz bazı noktalar bulunmaktadır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yani kamuya ait İzmir Otogarı’nı 1997’den bu güne dek halen işleten İZOTAŞ firmasının kullanım süresi 2023 yılında sona ermiştir. İşletmecinin kullanım süresinin uzatılmasına ilişkin talep ve davası ise kabul edilmemiştir. İZOTAŞ firması, 2024 yılı başından itibaren İzmir Otogarı’nı “haksız işgalci” statüsü ile kullanmaktadır ve buradan gelir elde etmektedir.
İZOTAŞ firmasının ecrimisil nedeni ile belediyeye borcu 327 milyon TL’dir. Firmanın yine sözleşmeden kaynaklanan yaklaşık 21 milyon TL borcu için de icra işlemleri devam etmektedir.
Belediyenin, İZOTAŞ firmasının İzmir Otogarı’ndaki haksız işgaline son verilmesi talebiyle hukuki girişimde bulunması konusunda bir mahkememizce tahliyeyi “ihtiyati tedbir kararı” verilmiştir; bugün de, İZOTAŞ firmasının haksız işgali ile Otogar’dan elde ettiği gelirlerin belediyece 6183 sayılı kanun kapsamında haczen el konulması bir başka mahkememizin yürütmenin durdurulması kararı ile durdurulmuştur.
Bugün yürütmenin durdurulması kararı veren/aynı mahkemenin bir başka dosyasında üç ay önce yine aynı işgalci İZOTAŞ firmasının aynı tip ecrimisile yönelik yürütmenin durdurulması talebi reddedilmişti ve istinaf talepleri de geri çevrilmişti. Aynı taraflar arasında, aynı konuda, aynı mahkemenin farklı iki kararının mevcudiyeti dikkate alınarak itirazlarımız yapılacaktır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek amacı, şehrin ve belediyenin hakkını savunmaktır; adı geçen şirketin işgalci tutumu, otogarı iyileştirmek için çalışma yapılmasına da engel oluşturmaktadır.
Sabırla ve kararlılıkla, hukuka uygun olarak iş ve işlemler belediye tarafından yürütülecek ve İzmir Otogarı süreç sonunda İzmirli hemşehrilerin taleplerine uygun şekilde düzenlenmiş olacaktır.
Saygılarımızla duyurulur…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 08-07-202611:29 İzmir'de Ticari Araçlara Klima Denetimi
- 08-07-202611:29 Başkan Tugay: Göz Boyayan Değil, Sorun Çözen İşler Yapıyoruz
- 07-07-202611:25 İklim Direnci İçin Kopenhag Buluşması
- 07-07-202611:25 Büyükşehir'den Küçük Menderes'te Asfalt Hamlesi
- 06-07-202613:01 Gediz'de Sivrisineğe Savaş, Doğaya Kalkan
- 06-07-202613:01 Şaşal 'üstün Lezzet Ödülü' Aldı
- 05-07-202614:45 İzmir'in Tarihine 83 Yıldır 'müzikle' Tanıklık Ediyorlar
- 05-07-202614:45 Balatçık'ın Altyapısı 350 Milyon Liralık Yatırımla Yenileniyor
- 04-07-202614:46 İzmir'in Ulaşım Modeli Uluslararası Takdir Topladı
- 04-07-202614:46 Şirinyer Parkı'nda Büyük Dönüşüm Tamamlandı

