Kaymakam Atilla Kantay’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
İlçemiz Kaymakamı Atilla Kantay’ın Cumhuriyetimizin 102. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Atilla Kantay mesajında şu ifadelere yer verdi;
Kıymetli Polatlılar değerli kardeşlerim;
Binlerce yıldır tarihin başrolünde olan asil milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bütün yokluklara ve imkansızlıklara rağmen dünyaya ve bütün emperyalistlere meydan okuyarak kurmayı başardığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Çeşit çeşit düşmanlar tarafından parça parça edilmiş vatan toprakları müthiş ve mukaddes bir mücadele sonucunda tekrar bir araya getirilerek Cumhuriyetimiz kurulmuştur.
Kahraman ve muhterem ecdadımızın elde ettiği büyük zafer bize modern Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir.
Değerli Polatlı kardeşlerim:
Büyük Önderimizin “uçurumun kenarında yıkık bir ülke, türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar, yıllar süren savaş.” diye tasvir ettiği kurtuluş destanımızın en kanlı, en kritik savaşı olan Sakarya Savaşı memleketimiz Polatlı’da yaşanmış ve ecdadımızın insanüstü çabası, fedakarlığı ile zafere dönüşmüştür.
Bundan 104 sene önce Polatlı’nın hemen yanındaki Karatepe’de, Duatepe’de, Kartaltepe’de, Basritepe’de, o güzel insanlar vatan için oluk oluk kanlarına akıttılar. Türlü düşmanlarla boğuşup kor kor ateşlerde yandılar.
Bu güzel insanların bu kahramanların evlatları sizlersiniz.
Sizler Polatlı’ya inen Sontepe’ye, Basritepe’yi vermemek için, canını veren Teğmen Ahmet’in evlatlarısınız. Sizler İstanbullu Yüzbaşı Saim’in evlatlarısınız. Sizler Eskipolatlı köyümüzde bütün yaralı arkadaşlarını omuzlayıp taşıyan, kurtaran, ve kendisi alnından vurulan Kalecikli Salih’in evlatlarısınız.
Sizler Türklüğün ve İslam’ın ve hatta insanlığın son cephesinde, Duatepe de, Kartaltepede, o mevziden bu mevziiye, bu mevziden o mevziiye Hacer Anamızın Safa ve Merve tepelerinde koştuğu gibi askerimize su taşıyan ve sonra elinden mavzeri ile Şüheda’ya kavuşan Kezban Nenenin evlatlarısınız.
Siz; Oğuz’un töresi gereğince “Kızılca Gün” de Kızılca Sancağı omuzlayıp, Dikmen Sırtlarında Başbuğ’unu karşılayan:
- Efeler buraya ne için geldiniz?
- Millet yolunda kanımız akıtmaya geldik!
- Fikrinizde sabit misiniz?
- Ant olsun! Ant olsun! Ant olsun! diyen
Yiğit Seymenlerin çocuklarısınız.
104 sene önce Polatlı Ovası’ndan Sakarya’ya doğru tek yürek olup “Artık Yeter!” diye kükredik..
Bu kükreme Sakarya’dan Kocatepe’ye, Kocatepe’den Dumlupınar’a seda verdi.
Ve sonra, Afyon’da Kütahya’da, İzmir’de Hakk’ın vaat ettiği zaferi gördük.
Küllerimizden doğduk. Kayıtsız şartsız hakimiyeti, fabrikaları, hastaneleri her çocuğun okula gidişini gördük.
Yani Cumhuriyeti gördük.
Kadınlarımızdan hakimler, hekimler, generaller, valiler, vekiller gördük.
Kıymetli Polatlılılar; Cumhuriyetimizin varlığı sadece devlet oluşumuzu değil, birbirimize olan bağı da kuvvetlendiren bir teminattır. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı sadece biz Türk vatandaşlarının değil dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların, mağdurların da güvencesi ve teminatıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve bütün Polatlılı hemşerilerimizin, Cumhuriyetimizin 102. Yıldönümünü tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet minnet ve dualarla anıyorum.
Polatlı Kaymakamlığı Haberleri
- 17-04-202615:18 Kahramanmaraş'taki Saldırıda Hayatını Kaybedenlere Başsağlığı
- 10-04-202612:26 Emniyet Teşkilatının 181. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı
- 08-04-202615:49 Kastamonu AFAD Müdürü Tüfekçi'den Polatlı Kaymakamı Kantay'a Ziyaret
- 27-03-202614:29 Polatlı'da Nevruz Coşkusu Geleneklerle Kutlandı
- 21-03-202616:52 Polatlı Kaymakamı Atilla Kantay'dan Nevruz Mesajı
- 21-03-202616:52 18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Kutlamaları
- 20-03-202603:47 Bayram, Kavuşturma ve Hasret Giderme Anlamına Geliyor
- 20-03-202603:47 Polatlı Kaymakamı Atilla Kantay, Ramazan Bayramı'nda Vatandaşlarla Buluştu
- 19-03-202612:56 Polatlı Kaymakamı Atilla Kantay'dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 19-03-202605:31 Polatlı'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri Düzenlendi

