Yüce Allah’ın lütfuyla, sayısız nimetleriyle bereketin kat kat arttığı, günahların örtüldüğü, onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına hep birlikte kavuşmanın sevincini ve huzurunu yaşamaktayız.

Ramazan ayı, ibadet ve tefekkür dönemidir. İmsak ve iftar vakti arasında yemeden, içmeden kesilmeyi ifade eden oruç; sabrın öğrenildiği, nefsin terbiyesi ile müminlerin günahtan uzaklaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin faziletlerinin fazlasıyla hissedildiği bir ibadettir.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayı, imanın pekiştirildiği, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma duygusunun gönüllerimize yerleştiği, ibadetin en yoğun yaşandığı günleri bünyesinde barındırmaktadır. Allah’a şükür borcumuzun olduğu bilinciyle bu ayda ihtiyacı olan kimselere vereceğimiz fitre, zekât ve sadakalarımız; iyilik, cömertlik ve yardımseverlik duygularını arttırarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecektir. Yoksullara, kimsesizlere, yetimlere el uzatmak, onların ihtiyaçlarını gidermek, öncelikli görevimiz olmalıdır.

Gönüllerimize ferahlık ve huzur veren dua ve ibadetlerle birlikte, aramızdaki dargınlıkları, kırgınlıkları sona erdirmeli, komşularımızı, ihmal ettiğimiz akrabalarımızı hatırlamalı, özellikle yardıma muhtaç insanlarımızı, hasta, yaşlı, kimsesiz kardeşlerimizi, şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi ziyaret etmek için bu ayı fırsat bilmeliyiz.

Kaymakamlık öncülüğünde tüm kurumlarda Ramazan-ı Şerif ayından istifade etmek amacıyla çalışma saatleri, çalışanların aileleri ile iftar sofrasında buluşması amacıyla düzenlenmiş ve bilhassa kadınlara mesailerde kolaylık sağlanması kararlaştırılmış, tüm okullarda etkinlikler planlanmış, Müftülükçe camilerde ve kurslarda faaliyetler icra edilmesi kararlaştırılmıştır. Neslin ve hemşerilerin milli ve manevi değerleri hissetmesi amacıyla bu iklimi hep birlikte yaşamak adına toplu iftar programlarında buluşarak bu sofralarda şehit yakınları, gaziler, değerli büyükler ve özel gereksinimli kardeşlerimizi ağırlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan ayının, sofralara bereket, gönüllere huzur, millete, devlete ve İslam âlemine huzur getirmesini diliyor, başta Şavşatlı hemşehriler olmak üzere aziz milletin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Bayram Köse
Kaymakam

Önceki Haber Kaymakam Bayram Köse'nin 11 Şubat 112 Günü Mesajı
Sonraki Haber Kaymakam Bayram Köse'nin 37. Vergi Haftası Mesajı

Yorum Yap