Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve güvenli bir şekilde yaşamın sürdürülebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatı’nın 181. yılı kutlu olsun.

Vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek için yetkisini kanunlardan alarak görev yapan bu güzide teşkilat, güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” dediği gibi Polis Teşkilatı, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyor, aziz şehitlere Allah'tan rahmet, kahraman gazilere şükran sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polisler ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Tekmen Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Yarışmasında Başarı Elde Etti
Sonraki Haber Kaymakam, Polis Haftası Kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti

Yorum Yap