Kayseri'de Yaya Güvenliği İçin Yeni Üst Geçit Projeleri
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendiren yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Kentin artan nüfusu ve gelişen ulaşım ihtiyaçları doğrultusunda araç trafiğinin yanı sıra yaya ulaşımının güvenliğini de önceleyen belediye, yoğun güzergâhlarda üst geçit projelerini hayata geçiriyor.
Kent genelinde toplam 11 noktada yapılması planlanan yaya üst geçitlerinin ilk etabında Yeni Sanayi-DSİ, Seyyid Burhanettin Mezarlığı önü ve Argıncık-Yıldızevler bölgesinde 3 proje için çalışmalar devam ediyor.
DSİ Kavşağı’nda Çalışma Tamamlandı
Yeni Sanayi-DSİ bölgesinde, Devlet Su İşleri Kavşağı önünde gerçekleştirilen yaya üst geçidi çalışması tamamlandı. Bölgedeki yoğun araç trafiği dikkate alınarak hayata geçirilen üst geçit, yayaların yol güvenliğini riske atmadan karşıdan karşıya geçişini sağlamayı amaçlıyor.
Seyyid Burhanettin’de Çalışmalar Devam Ediyor
Mehmet Özhaseki Bulvarı üzerinde Seyyid Burhanettin Mezarlığı önünde yapımı sürdürülen yaya üst geçidinde ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yoğun trafik akışının bulunduğu bölgede yayalar için daha güvenli ve kontrollü bir geçiş imkânı oluşturulması hedefleniyor.
Yıldızevler’de Üst Geçidin Temeli Atıldı
Argıncık-Yıldızevler bölgesinde planlanan üçüncü üst geçidin ise temel imalatı gerçekleştirildi. Projenin üst yapı çalışmalarının devam eden süreçte tamamlanması planlanıyor. Üst geçit yatırımlarının yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesiyle birlikte belediye, ulaşım altyapısının geliştirilmesine yönelik projeleri kent bütçesine yük oluşturmadan hayata geçirmeyi amaçlıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım yatırımlarında yalnızca araç trafiğinin değil, yaya ulaşımının da güvenliğini ve konforunu merkeze alan çalışmalarını sürdürerek, şehrin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 23-09-202616:38 Başkan Büyükkılıç, Kaymek Öğretmenleriyle Buluştu
- 23-09-202616:38 Başkan Büyükkılıç Duyurdu: Gastronomi Günleri 22 Ekim'de Başlıyor
- 23-09-202601:49 Genç Kaymek'te Yeni Dönem Hazırlıkları Zümre Çalışmalarıyla Başladı
- 22-09-202618:25 Başkan Büyükkılıç, İtfaiye Teşkilatının İtfaiyecilik Haftası'nı Kutladı: 'belediyemizin Yüz Akı'
- 22-09-202618:25 Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin 7,7 Milyon Yıllık Fosil Hazinesini Geleceğe Taşıyor
- 22-09-202603:30 KAYMEK Güz Dönemi Kurs Kayıtları Başladı
- 21-09-202620:02 Kartal Katlı Kavşağı'nda Çalışmalar Hız Kesmeden Sürüyor
- 21-09-202620:02 6. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu'na 10 Bin Katılım
- 21-09-202612:13 Kayseri Büyükşehir Konservatuvarı Kış Kursları Kayıtları Başlıyor
- 20-09-202621:24 6. Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Büyük Coşkuyla Koşuldu

