Kırıkkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anması
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale'de düzenlenen anma programı, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Programa Vali H. Engin Sarıibrahim, il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve mehter eşliğinde İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisiyle devam etti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete hitabı meydanda kurulan dev ekrandan vatandaşlarla birlikte takip edildi.
Programda konuşan Vali H. Engin Sarıibrahim, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 gecesi devletin birliğini, millî iradeyi ve demokrasiyi hedef alan darbe girişiminin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, milletin sarsılmaz iradesi ve güvenlik güçlerinin fedakârlığı sayesinde bertaraf edildiğini ifade etti.
Vali Sarıibrahim, 15 Temmuz'un milletin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle yâd etti, kahraman gazilere şükranlarını sundu. Kırıkkalelilerin 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bugün de millî iradeye, demokrasiye ve bağımsızlığa güçlü şekilde sahip çıktığını vurgulayan Sarıibrahim, Türkiye Yüzyılı hedeflerine aynı birlik ve beraberlik ruhuyla yürümeye devam edeceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından resim, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program kapsamında 15 Temmuz Bildirisi okundu; 15 Temmuz temalı video gösterimi, şehit yakınları ve gazilerin hatıralarının yer aldığı gösterim, tiyatro oyunu, Türk Halk Müziği konseri ve Kırıkkale Üniversitesi tarafından hazırlanan tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Abdurrahman Kotan tarafından yapılan duanın ardından saat 00.13'te tüm camilerden selalar okundu.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı, şehitlerin rahmet ve minnetle yâd edildiği, kahraman gazilere şükran duygularının ifade edildiği anlamlı bir atmosferde sona erdi.
Kırıkkale Valiliği Haberleri
- 18-09-202617:27 Bölge Düzeyi Endüstriyel Kaza ve Saha Tatbikatı Yapıldı
- 18-09-202617:27 Kırıkkale Üniversitesi 2026-2027 Akademik Yılı Başladı
- 17-09-202619:12 39. Ahilik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
- 17-09-202619:12 Kırıkkale'de Tarımsal Kalkınma Projesi ile Üretici Destekleniyor
- 16-09-202613:21 Kırıkkale'de Çocuklardan Gazze İçin Uçurtma Etkinliği
- 16-09-202613:21 39. Ahilik Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi
- 15-09-202615:07 Mustafa Necati İlkokulu'nda Yeni Eğitim Yılı Başladı
- 11-09-202621:52 Vali H. Engin Sarıibrahim Üzüm Hasadına Katıldı
- 08-09-202612:16 Kırıkkale FK Sezonun İlk Maçına Çıktı
- 08-09-202612:16 Jandarma Uzman Çavuş Suat Yalçın Şehadetinin 18. Yılında Anıldı

