Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Öğrencilerinin YKS Başarısı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi (BEGEM) öğrencilerinin başarısı dikkat çekti.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, üniversitelere yerleşen tüm öğrencilere 2026-2027 akademik yılında başarı dolu bir eğitim hayatı temennisinde bulundu.
Eğitimde marka kent olan Kırşehir’in eğitim seviyesinin yükselmesine BEGEM öğrencilerinin de katkı sunmasından duyulan memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bu başarının sağlanmasında katkısı bulunan öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı.
Belediye Başkanı Ekicioğlu, 39 Tıp Fakültesi, 5 Diş Hekimliği, 7 Hukuk Fakültesi, 17 Hemşirelik, 26 Mühendislik, 19 Öğretmenlik, 4 İTÜ (Elektrik-Elektronik, Mimarlık, Ekonomi), 2 ODTÜ (Şehir ve Bölge Planlaması, Fizik), 1 Bilkent (Moleküler Biyoloji), 1 Yıldız Teknik (Endüstri Mühendisliği), 3 Ebelik ve 33 diğer bölümler olmak üzere toplam 157 öğrencinin Kırşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin (BEGEM) gururu olduğunu belirterek, eğitimde ilin başarı grafiğinin artması için çalışmaya devam edileceğini ifade etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilere de çağrıda bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, öğrencilerin tercihleriyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne yerleştiklerini hatırlattı.
Kırşehir’in eğitimde marka kent olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, şehrin coğrafi yapısı, ulaşım ve barınma olanakları açısından avantajlar taşıdığını belirtti.
Tarih, kültür ve sanat şehri Kırşehir’in sosyokültürel açıdan öğrenci dostu bir şehir olduğunu ifade eden Ekicioğlu, belediye olarak üniversite hayatı boyunca kültür, sanat ve spor alanlarında öğrencilerin yanında olunacağını kaydetti.
İkametgâhını Kırşehir’e taşıyan üniversite öğrencilerine Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Belediye Meclisi kararı ile Kırşehir Belediyesi Halk Otobüslerinde kullanılmak üzere tek seferde yüklenen 10 binişlik ücret karşılığında 1 yıl süreli 400 biniş hakkı verildiği belirtildi.
Kırşehir’e verilecek katkılardan dolayı öğrencilere teşekkür edilerek eğitim hayatlarında başarılar dilendi.
Kırşehir Belediyesi Haberleri
- 17-09-202619:21 Kırşehir Şehir Tiyatrosu 'Kuşlar' Oyununu Sahneledi
- 15-09-202615:16 Kırşehir Belediyesi Şiir Atölyesi 2026 Güz Dönemi Kayıtları
- 15-09-202615:16 Kırşehir Belediyesi'nden Çocuklara Ücretsiz Tiyatro Oyunu
- 14-09-202616:56 Kırşehir'de 39. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı
- 14-09-202616:56 Kırşehir'de Işık Kirliliğine Karşı Bilimsel Çalışma
- 13-09-202618:42 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan Ahilik Haftası Mesajı
- 13-09-202618:42 Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan 2026-2027 Eğitim Yılı Mesajı
- 10-09-202616:19 Kırşehir'de Öğrencilere Toplu Taşıma Desteği
- 03-09-202619:42 Kırşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
- 02-09-202621:11 Kırşehir Belediye Meclisi Eylül Ayında Toplanıyor

