Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun duyurduğu Manisa Şehir Kartı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlandı. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 10 bin öğrenciye, kişi başı 3 bin TL olmak üzere toplam 30 milyon TL destek sunuldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen uygulama kapsamında Manisa Şehir Kartı’na yüklenen destek, anlaşmalı kırtasiyelerde kullanılabiliyor. Aileler, çocuklarının okul ihtiyaçlarını bu kart aracılığıyla karşılayabiliyor. Proje, öğrencilerin okul hazırlıklarına katkı sunarken yerel esnafa da destek olmayı hedefliyor.

Eğitimde Dayanışma ve Esnafa Destek

Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 10 bin öğrenci için hazırlanan 3 bin TL’lik desteğin toplam 30 milyon TL değerinde olduğunu belirtti. Dutlulu, “Hem ailelerimizin yükünü hafifletiyor hem de esnafımıza can suyu oluyoruz. 10 bin öğrencimiz için hazırladığımız kırtasiye desteğini Manisa Şehir Kartı hesaplarına yatırdık” ifadelerini kullandı.

Desteğin kullanılabileceği anlaşmalı iş yerlerinin listesi Manisa Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden incelenebiliyor. Dutlulu, öğrencilere başarı dileklerini ileterek, “Halkımızın ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olmaya ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Ailelerden Destek Teşekkürü

Kırtasiye desteğinden yararlanan aileler, uygulamanın okul masraflarını karşılamada önemli bir kolaylık sağladığını ifade etti. Gözde Gündüz, üç çocuğu olduğunu ve bu desteğin kendileri için çok değerli olduğunu belirtirken, Cansu Hatice Bilgin ise ekonomik şartlarda kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını ve projenin büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Esnaf İçin Ekonomik Hareketlilik

Kırtasiye esnafı Eren Tunbalı, desteğin zincir marketler yerine sadece yerel kırtasiyelerde kullanılmasının esnaf için büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz de, projenin küçük esnafın desteklenmesi açısından çok yerinde bir adım olduğunu belirtti.

Haber: Mustafa Kemal DEMİR

Önceki Haber Manisa Büyükşehir Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Gerçekleşti
Sonraki Haber Manisa'da Gençler Yazılım Eğitimlerini Tamamladı

Yorum Yap