Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Salih Kaygusuz ile İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yasin Eriş, Türkiye genelinde pilot uygulama için seçilen 10 okuldan biri olan Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan "Dijital İkiz Dönüşüm Atölyesi"ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kurulumu tamamlanarak son aşamaya gelen atölyede yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Genel Müdür Kaygusuz ve İl Müdür Eriş, öğrencilere sunulacak eğitim imkânlarını yerinde değerlendirdi.

İleri teknoloji altyapısıyla kurulan atölyede öğrenciler; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi ile Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında dijital ikiz teknolojilerini kullanarak sektörün güncel yazılım ve donanımlarıyla uygulamalı eğitim alma fırsatı bulacak.

Sanayi ve teknoloji dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlaması hedeflenen Dijital İkiz Dönüşüm Atölyesi, mesleki ve teknik eğitimin dönüşümüne önemli bir katkı sunacak. Modern üretim süreçlerinin eğitim ortamlarına taşınmasına imkân sağlayan bu tür uygulamalar, öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmasına da önemli katkılar sağlayacak.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Ramazan'da Gönüller Aynı Sofrada Buluştu
Sonraki Haber 18. Uluslararası MEB Robot Yarışması İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Yorum Yap