Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Açıldı
Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kortej yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Programda konuşan Vali Aydın Baruş, eğitimin yalnızca okul ortamıyla sınırlı olmadığını, üretimde, ticarette, sanatta ve hayatın tam merkezinde devam eden dinamik bir süreç olduğunu ifade etti. Fuarın, öğrencilerin el emeğini ve göz nurunu sergileyen, eğitim camiası ile iş dünyasını aynı çatı altında buluşturan önemli bir platform olduğunu belirtti.
“Marifet” kavramının sadece beceriyi değil; kavrayışı, ustalığı ve erdemi de ifade ettiğini vurgulayan Vali Aydın Baruş, bir toplumun gerçek gücünün bilgiyi üretime ve toplumsal faydaya dönüştürebilen maharetli ellerde saklı olduğunu söyledi. Mesleki ve teknik eğitimin bu dönüşümün en güçlü unsurlarından biri olduğunu belirten Baruş, nitelikli ve üretken gençler yetiştirmenin geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin son yıllarda mesleki eğitimi güçlü bir vizyonla desteklediğini kaydeden Vali Aydın Baruş, “Üreten Gençlik, Güçlü Türkiye” hedefinin sanayiden tarıma, teknolojiden sağlığa kadar birçok alanda ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetişmesine katkı sunduğunu belirtti.
Eğitim ile istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Aydın Baruş, gençlerin sektörün ihtiyaçlarını bilerek mezun olmalarının ve işverenlerin gençlerin yetkinliklerine güvenerek istihdam imkânı sunmalarının hem gençlerin geleceğine hem de Erzurum’un kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından Dadaş Bar ekibinin gösterileri izlendi, kurdele kesimi gerçekleştirildi ve fuar alanındaki stantlar ziyaret edilerek öğrenciler tarafından hazırlanan projeler incelendi.
Erzurum Valiliği Haberleri
- 09-06-202616:26 Aydın Baruş, “Kültür, Medeniyet ve Kimlik” Konferansına Katıldı
- 09-06-202601:16 Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
- 06-06-202620:54 Vali Aydın Baruş Horasan Esnafını Ziyaret Etti
- 06-06-202620:54 Vali Aydın Baruş, Horasan Belediyesini Ziyaret Etti
- 05-06-202600:03 Kaymakamlara Sosyal Medya Rehberi Hazırlanıyor
- 05-06-202600:03 İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı Erzurum'u Ziyaret Etti
- 04-06-202616:33 Çat’ta Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi
- 03-06-202618:14 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Açıldı
- 02-06-202619:46 İçişleri Bakanı Çiftçi: Dezenformasyon Küresel Ölçekte Ciddi Bir Risk
- 02-06-202604:24 Vali Aydın Baruş, Şenkaya’daki Jandarma Karakollarını Ziyaret Etti

