Efeler ilçesindeki ilkokulların katılımıyla Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları (İFET), 8-9 Nisan 2026 tarihlerinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen bu güzel şenlikte, 18 okuldan katılan 600'ü aşkın öğrenci kıyasıya rekabet ederken, tesislerde doyumsuz bir eğlence ortamı yaşandı.

Minik öğrencilerin sporla iç içe vakit geçirdiği etkinliğe toplamda 69 takım iştirak etti. Sınıf düzeylerine göre büyük bir heyecana sahne olan şenliğe; 1. sınıflardan 18 takım, 2. sınıflardan 16 takım, 3. sınıflardan 16 takım ve 4. sınıflardan 19 takım katılım sağlayarak parkurları renklendirdi.

İlkokul kademesindeki öğrencilerin erken yaşta eğlenerek spor yapma alışkanlığı kazanmasını hedefleyen etkinlikte yavrular, Bayrak Yarışı, Dairesel Bayrak, Tünel Oyunu ve Bovling gibi birbirinden keyifli oyunlarda ter döktü. İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu branş temelli oyunlarla, geleceğin teminatı olan çocukların hem sosyalleşmeleri hem de motorik ve fizyolojik gelişimlerini en verimli şekilde desteklemek amaçlanıyor.

Organizasyon boyunca parkurlarda centilmence yarışan, sporun ve eğlencenin tadını doyasıya çıkaran tüm öğrencileri ve onları sevgiyle destekleyen değerli öğretmenleri yürekten tebrik ediyoruz. İl Müdürlüğü, tesislerin kapılarını yavrulara sonuna kadar açmaya ve onları sporun iyileştirici gücüyle buluşturmaya devam edecektir.

Haber: Mustafa Kemal DEMİR

Önceki Haber Aydınlı Sporcular Ulusal ve Uluslararası Arenada Başarılar Elde Etti
Sonraki Haber Aydınlı Sporcular Uşak'ta Önemli Başarı Elde Etti

Yorum Yap