Montrö'nün 90. Yılında "Boğazların Türk Egemenliğine Geçmesi" Paneli


Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin 90. yılında düzenlenen "Boğazların Türk Egemenliğine Geçmesi" paneli, hemşehrilerden yoğun ilgi gördü.

Emekli Tümamiral Dr. Emir Kutluk, Tarihçi/Yazar Dr. Mithat Atabay ve Araştırmacı/Yazar Şahabettin Kalfa'nın konuşmacı olarak katıldığı panele; belediye başkanı, CHP Çanakkale Milletvekili, İl Genel Meclisi Başkanı, önceki dönem belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda hemşehri katılım gösterdi.

Panelde konuşan Tarihçi/Yazar Dr. Mithat Atabay, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tarihi sürecine ilişkin bilgiler verirken, Araştırmacı/Yazar Şahabettin Kalfa ise sözleşmenin o dönem yarattığı etkilere ilişkin değerlendirmede bulundu. Panelde son olarak söz alan Emekli Tümamiral Dr. Emir Kutluk ise sözleşmenin imzalandığı günden günümüze uzanan siyasi etkileri ve sonuçlarına ilişkin konuştu. Konuşmacılar, sunumların ardından etkinliğe katılanların sorularını yanıtladı.

Panel sonunda hediye takdimi gerçekleştirilirken konuşan belediye başkanı, konuşmacılara verdikleri değerli bilgiler için teşekkür ederek, “Montrö, özellikle Çanakkale için çok önemli bir sözleşme. Az önce ifade edildi; Lozan Antlaşması bir abide ise Montrö de onun üzerine çekilen bir bayraktır.” dedi.


21.07.2026 14:43

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Kesintisiz Ve Güvenli İçme Suyu İçin Çalışıyoruz…
Sonraki Haber Kuş Uçuşu Sergisi Açıldı

Yorum Yap