Niğde’de ‘Zamanın ve Zarafetin İzinde: Niğde’ Temalı Sergi Düzenlendi

Vali Cahit Çelik, eşi Nermin Çelik, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla; Niğde’nin köklü kültürel mirasını modern tasarım anlayışıyla buluşturarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan “Zamanın ve Zarafetin İzinde: Niğde” temalı sergi ve kıyafet sunumu, tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirildi.
“Geçmişin izinde, geleceğe armağan” anlayışıyla hazırlanan program, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
Program kapsamında, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkur ile CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, organizasyona ilişkin iyi dilek ve tebrik mesajlarını ilettiler.
Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Göçer de günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptılar.
Programa ilişkin konuşmasında Nermin Çelik; “Niğde’nin asırlardır süzülerek gelen zarafetini, usta ellerin emeği ve genç tasarımcıların hayal gücüyle buluşturan bu çalışma, kültürel mirasımızın yaşayan bir nefesidir. Bu mirası yaşatan herkesin emeği son derece kıymetlidir. Bu programın hazırlanmasına katkı sunan Mersin Olgunlaşma Enstitüsü’ne, ev sahipliğinden dolayı Ulukışla Belediyesine, titizlikle çalışan usta öğreticilere, öğretmenlere ve tüm paydaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında, nezaket ve karşılıklı takdir ifadesi olarak protokol arasında hediye takdimleri gerçekleştirildi. Tema doğrultusunda hazırlanan eserler ve kıyafet sunumu, katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Niğde Valiliği Haberleri
- 11-05-202611:07 Anneler Günü Uçurtma Şenliği Coşku Dolu Anlara Ev Sahipliği Yaptı
- 24-04-202600:52 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Niğde'de Kutlandı
- 22-04-202611:40 Yapay Zekâ ve Otonom Sistemler ile Tarımsal Dönüşüm Programı Gerçekleştirildi
- 18-04-202603:52 Hafızlık İcazet Merasimi Gerçekleştirildi
- 13-04-202612:32 Altay Köyü'nde Nevruz Kutlamaları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi
- 12-04-202614:18 Nevruz Bayramı Niğde'de Kortej Yürüyüşü ve Etkinliklerle Kutlandı
- 10-04-202617:35 Nevruz Bayramı Kutlamaları Altay Köyü'nde Yapılacak
- 07-04-202600:29 Vali Nedim Akmeşe, Altay Köyü'nde Nevruz Bayramı Basın Toplantısı Düzenledi
- 03-04-202600:02 Ebubekir Hâzım Tepeyran Ulusal Fotoğraf Yarışması Başvuruları Devam Ediyor
- 25-03-202615:38 Vali Nedim Akmeşe, Fidan Dikim Programına Katıldı

