Ordu Yaylalarında Festival Coşkusu Yaşandı
ORDU YAYLALARI HAFTA SONU DOLUP TAŞTI
Ordu’nun doğal güzellikleriyle dikkat çeken yaylalarında hafta sonu şenlik heyecanı yaşandı. Çambaşı, Uluvahta ve Korgan Pencik yaylalarına akın eden vatandaşlar unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.
Ordu yaylaları, yaz-kış hareketlilik kazanan bir destinasyon olarak, bu günlerde yaz festivalleri ile renkleniyor. Bu kapsamda hafta sonu, Kabadüz Çambaşı, Gölköy Uluvahta ve Korgan Pencik yaylalarında festival coşkusu yaşandı. At yarışlarından horona, konserlerden geleneksel yarışmalara dolu dolu geçen festivaller renkli görüntülere sahne oldu.
ÇAMBAŞI’NDA EĞLENCE TAVAN YAPTI
23. Geleneksel Kabadüz Çambaşı Yayla Festivali, kültür, spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren dopdolu programıyla festival coşkusunu zirveye taşıdı. Festivalin ilk günü kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle başlayan etkinliklerde, geleneksel yayla kültürünü yansıtan en güzel peynir, en güzel bal ve en güzel turşu yarışmaları ile büyük heyecana sahne olan at yarışları ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Festival heyecanı ikinci gününde de dolu dolu devam etti. Gün boyu çocuk oyunları ve animasyon gösterileriyle aileler keyifli vakit geçirirken, sevilen sanatçılar Kahraman İşler, Aslıhan Çiçek, Şenel Gök ve AYNA konseri ile yaylada müzik şöleni yaşandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aşkın Baş’ın da katıldığı festival son yılların en coşkulu geçen festivali oldu.
ULUVAHTA DA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Festivallerin bir diğer durağı ise Gölköy Uluvahta yaylası oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan gölet ve çevre düzenlemeleri ile ayrı bir güzellik kazanan Uluvahta yaylası, ziyaretçi akınına uğradı. Birçok sürprizin yaşandığı Uluvahta da düzenlenen konserlerle festival zirve yaptı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen İtfaiye Daire Başkanı Umut Alan’ın katıldığı şenlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
KORGAN PENCİK’TE AT YARIŞLARI NEFES KESTİ
Hafta sonu şenliklerinin adreslerinden bir tanesi de at yarışları ile adından söz ettiren Korgan ilçesine bağlı Pencik Yaylası’ydı. Korgan Pencik Yaylası’nda bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları büyük bir heyecana ev sahipliği yaptı. Oldukça heyecanlı yarışlara sahne olan at yarışlarını binlerce kişi takip etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin İnanır da at yarışlarını yakından takip etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 24-08-202622:04 Ordu'da Mukaddes Emanetler Sergisi Ziyarete Açıldı
- 24-08-202622:04 Ordu Şehir Hastanesi Otoparkı Büyüyor
- 24-08-202614:38 Ordu'da Arıcılara Varroa İlacı Desteği
- 24-08-202607:13 Osmanlı'nın Mukaddes Emanetleri Ordu'da Sergileniyor
- 24-08-202607:13 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Mevlid Kandili Mesajı
- 20-08-202613:56 Altınordu ve Perşembe'de 10,3 Kilometrelik Yol Tamamlandı
- 20-08-202613:56 Ordu Büyükşehir'den Vergi Borçlarına 24 Ay Taksit İmkanı
- 19-08-202615:37 Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın Projesi 7. Sezonunda
- 18-08-202617:53 Ordu Şehir Hastanesi Ulaşım Planlaması Tamamlandı
- 18-08-202617:53 Mesudiye'de Mahalle Yollarında Beton Yol Çalışması

