Orman Haftası kutlama programı merkeze bağlı Aksinir köyünde düzenlendi.

Programa Vali Meftun Dallı, Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Yaşar Dolapcı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Şube Müdürü Halil İbrahim Kara, protokol üyeleri, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından "Türkiye'nin Gücü Orman" programı çerçevesinde 1.340 fidan toprakla buluşturuldu.

Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve günün önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Fidan dikim tekniklerinin de anlatıldığı programda orman temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali tarafından verildi.

Daha sonra Vali, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, askerler ve vatandaşlar tarafından 1.320'si meyve, 20'si sedir olmak üzere toprakla buluşturulan 1.340 fidana can suları döküldü.

Program kapsamında ayrıca 19 ilçedeki 132 Orman İşletme Şefliği tarafından 31 bin fidan toprakla buluşturulacak.

2026 yılı içerisinde 210 bin fidanın Kastamonu'da yeşertilmesi hedefleniyor.

Önceki Haber Yapay Zekâ Destekli Türkçe Öğretimi Projesi TÜBİTAK 4005 Kapsamında Desteklendi
Sonraki Haber Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 4. Bölge Finali Yapıldı

Yorum Yap