Ortaöğretim İl Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim anlayışının en temel gayesi; öğrencileri akademik ve teknolojik donanımlarla buluştururken, onları köklü medeniyet mirasından alınan ilhamla, akl-ı selim ve kalb-i selim sahibi müstakil şahsiyetler olarak geleceğe hazırlamaktır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin insanı, erdemi ve toplumsal faydayı merkeze alan vizyonu doğrultusunda, ortaöğretim kademesindeki gençlerin millî ve manevi hasletlerle kuşanarak yetişmesi en temel önceliktir.
Bu mefkurenin sahadaki yansımalarını değerlendirmek ve yarınlara ışık tutacak çalışmaları yerinde incelemek üzere, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete'nin teşrifleriyle Ortaöğretim İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir. İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Çağlar'ın başkanlığında düzenlenen bu buluşmaya, ilçe millî eğitim müdürleri ile ortaöğretim kurumlarının okul müdürleri katılım sağlamıştır.
Toplantıda; il genelinde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri, kararlılıkla sürdürülen eğitim yatırımları, hayata geçirilen projeler ile ortaöğretim kurumlarının niteliğini ve akademik başarısını daha da artırmaya yönelik stratejik çalışmalar geniş bir katılımla, çok yönlü ve kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. Katılımcıların görüş ve önerilerini paylaştığı toplantıda, önümüzdeki döneme ilişkin hedefler ve yol haritası istişare edilerek ortak bir anlayış çerçevesinde ele alınmıştır.
İl Millî Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, eğitim vizyonuna güç katan bu ziyaretler, toplantıda paylaşılan değerlendirme ve yönlendirmeler ile öğrencilerin geleceğine sunulan katkılar dolayısıyla Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete'ye ve emeği geçen tüm eğitim yöneticilerine teşekkürlerini iletmiştir.
Çorum Milli Eğitim Haberleri
- 01-09-202621:02 Mesleki Eğitimde Yeni Dönem Hazırlıkları Değerlendirildi
- 01-09-202621:02 Okul Öncesi Eğitimde Yeni Dönem Hazırlıkları Tamamlandı
- 01-09-202605:49 Okullarda Yeni Dönem Hazırlıkları Sürüyor
- 01-09-202605:49 Yeni Eğitim Yılı Öncesi Okul Yöneticileriyle Toplantı Yapıldı
- 31-08-202622:23 Kurumlar Arası İş Birliği ve Koordinasyon Güçleniyor
- 31-08-202622:23 Alana ve Dala Geçiş Süreci Başlıyor
- 31-08-202614:57 Okula İlk Adım Ailelerle Birlikte Atılıyor
- 30-08-202616:43 İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar'dan 30 Ağustos Mesajı
- 30-08-202601:54 Eylül Dönemi Mesleki Çalışmalar Başladı
- 29-08-202603:39 Okullarda Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Tamamlanıyor

