Sakarya'nın İçme Suyu Geleceği İçin Tarihi Gün: Ballıkaya Barajı'nın İhalesi Tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe'deki görüşmesinde paylaştığı ve şehrin su geleceği için hassasiyetle durduğu Ballıkaya Barajı için bir aşama daha geride kaldı. Belediye Başkanı, “Bu yatırımın şehrin su ihtiyacını karşılamak ve Sapanca Gölü'nü korumak için hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. 45 kilometrelik çelik hatların yapımı kısa sürede başlayacak. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin su geleceğini garantiye almak ve mevcut kaynakların gelecek nesillere aktarılması için uzun vadeli planların hayata geçirilmesi için yoğun bir mesai harcıyor.
Ballıkaya alternatif olacak
Sapanca Gölü'nün tarihin en büyük kuraklık felaketini yaşadığı dönemde Ballıkaya Barajı'nın tamamlanarak devreye alınması için bir hazırlık yapan Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmanın detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmıştı.
Erdoğan’a arz edilmişti, ihale tamam
Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptığı 45 dakikalık bire bir görüşmede Sakarya için tarihi yatırım adımlarının yanında Ballıkaya Barajı'nın önemini ve aciliyetini de dile getirmişti.
Bu çaba sonuç verdi ve Ballıkaya Barajı'nın şehre su ulaştıracak isale hatları için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihale gerçekleştirildi ve firmalardan tüm teklifler alındı.
45 kilometrelik çelik hat
Sakarya'da kuraklık tehdidiyle geçen dönemde yaşanan gelişmenin tarihi nitelikte olduğuna dikkat çeken ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sunan Belediye Başkanı, "Bu çalışmanın şehrin su ihtiyacını karşılamak ve Sapanca Gölü'nü korumak için hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Ballıkaya'da isale hatlarının da tamamlanmasıyla birlikte şehrimize içme suyu transferi sorunsuz şekilde sağlanacak. Sakarya'ya kazandırdığımız bu yatırımla vatandaşın içme suyunu teminat altına alırken aynı zamanda en değerli kaynaklarımızın da üzerinden büyük bir yükü almış olacağız. 45 kilometrelik hat için inşallah çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak" dedi.
Şehrimize hayırlı olsun
Belediye Başkanı, süreci takip etmeye ve Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmayı desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’a, TBMM KEFEK Başkanı Çiğdem Erdoğan’a, Cumhur İttifakı milletvekillerine, il başkanlarına hassaten teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Sapanca Gölü’nün geleceği için…
Bir sonraki adımda ise ihale için verilen teklifler değerlendirilecek ve firmanın da belirlenmesi sonrasında Ballıkaya için çalışmalar süratle başlayacak.
Barajın devreye alınmasıyla şehrin en önemli su kaynağı olan Sapanca Gölü üzerindeki büyük bir yük alınacak ve gölün sağlıklı şekilde ömrünü sürdürmesi için önemli bir adım atılmış olacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 08-09-202620:13 Kaynarca Kertil Mahallesi'ne Yeni Kanalizasyon Hattı
- 08-09-202620:13 SAMEK Kurslarında Yeni Dönem: Başvurular Başlıyor
- 07-09-202621:49 Serdivan Cumhuriyet Mahallesi'nde Nazım İmar Planı Değişikliği
- 07-09-202621:49 PSB Anatolia Fuarı İçin Ücretsiz Ulaşım Hizmeti
- 07-09-202614:23 Büyükşehir Belediyesi Kitap Avı Yarışması Sonuçlandı
- 07-09-202614:23 Sakaryaspor Akademisinden 5 Genç Oyuncu A Takıma Yükseldi
- 06-09-202622:43 PSB Anatolia Fuarı 9 Eylül'de Kapılarını Açıyor
- 06-09-202622:43 Söğütlü Ritim Park Tanıtım Töreni 7 Eylül'de Yapılacak
- 04-09-202618:26 Sakarya'da KPSS Öncesi Ulaşım Uyarısı
- 04-09-202618:26 Dağyoncalı Mahallesi'nde 5 Kilometrelik Yeni İçme Suyu Hattı

