Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü etkinlikleri sabah saatlerinde Osmanbey Şehitlik Anıtına çelenk sunma programı ile başladı. Saygı duruşu, istiklal marşı ve saygı atışı ile başlayan program çelenklerin sunumu ile devam etti. Daha sonra il protokolü tarafından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.
Program, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın başkanlığındaki heyetin Onikiler’den olan Güllüzade Osman Efendi’nin torunu Osman Güllü ve Bedirağazade Halil Ağa’nın torunu Mustafa Hakkı Aydoğdu’nun hanesine ziyaretle devam etti.
Kortej Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Şanlıurfa’da 11 Nisan kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. İl Protokolü, Jandarma Mehteran Birliği, Jandarma Merasim Birliği ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Divanyolu Caddesinden Rabia Meydanına kadar coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Jandarma Komandodan Nefes Kesen Gösteri
Rabia Meydanında devam eden programda Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Çelik Kanatlar Timlerinin askeri helikopter ile sergilediği Üzüm Salkımı gösterisi nefesleri kesti. Marşlar eşliğinde sergilenen gösteriler vatandaşlardan büyük beğeni aldı.
Programın ardından bir açıklama yapan Vali Şıldak, “Bugün 11 Nisan 2026, tam 106 yıl önce şehir düşman işgalinden kurtuldu. Onikiler hareketi olarak bilinen kahraman insanlar, Şanlıurfa’nın vatansever ve düşmana boyun eğmeyen, kendi iradesiyle, halkın gücüyle oluşturdukları o iradenin ürünü olan mücadeleyi ortaya koyarak Anadolu’daki kurtuluş mücadelesinin en güçlü ve ilk örneklerini ortaya koymak suretiyle bugünü bize hediye ettiler.” dedi.
Sözlerine devam eden Vali Şıldak, “Bugün bu toprakları vatan bilerek, özgürce, hür bir şekilde bağımsız bir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olarak yaşayan her birimizin onlara minnet ve şükran borcu var. Bütün ecdadımızı ve bu kurtuluşu bize hediye eden, miras bırakan bütün atalarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugüne yakışır şekilde, milletvekillerinin katılımıyla Rabia Meydanında, güzel bir etkinlikle, Jandarma Genel Komutanlığının desteklediği bir tören gerçekleştirdik. Merasim birliği, Mehteran Birliği ve helikopter gösterisiyle renklenen Şanlıurfa’nın en güzel günlerinden biri olan 11 Nisan’ı ben de yürekten kutluyorum. Bütün hemşehrilerin, vatandaşların Kurtuluş Gününü tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Programlara Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Eyyüpoğlu, Abdurrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asuman Yazmacı, Hikmet Başak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Ağan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şanlıurfa Valiliği Haberleri
- 14-04-202603:34 Şanlıurfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı
- 10-04-202617:46 Şanlıurfa'da Bağımlılıkla Mücadele Projesi Devam Ediyor
- 07-04-202615:29 Sporun Geliştirilmesi Projesi Başladı
- 03-04-202622:30 Şanlıurfa'da 2026 İlk Çeyrek Asayiş Bilançosu Açıklandı
- 03-04-202622:30 Şanlıurfa İçin Ankara'da Protokol İmzalandı
- 24-03-202609:30 Su Baskınında Mağdur Aileye Hızlı Devlet Desteği Sağlandı
- 24-03-202609:30 Şanlıurfa'da Su Baskınları İçin İncelemeler Yapıldı
- 23-03-202611:16 Tarihi Selahattin Eyyubi Camii Yeniden İbadete Açıldı
- 23-03-202611:16 Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım Gerçekleşti
- 18-03-202619:56 Ramazan Bayramı İçin Alınan Tedbirler Uygulanmaya Başladı

