Satranç Turnuvasında Dereceye Girenlere Ödüller Verildi
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan ve Kırşehir'i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger ile birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kırşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Satranç Turnuvası ödül törenine katılarak dereceye girenlere ve Taekwondo-Kick Boks branşlarındaki sporculara ödüllerini takdim etti.
Satranç Turnuvası’na Kırşehir ile birlikte Tekirdağ, İstanbul, Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Ankara, Konya, Kayseri, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale illerinden, 6-14 yaş arası toplam 175 sporcu katıldı.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kırşehir Belediyesi Spor Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz İç Anadolu Bölgesi Satranç Turnuvası ödül törenine hepiniz hoş geldiniz.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğimizin teminatı olan değerli çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, gelecek güzel ve sağlıklı günlere olan umudumuzu yitirmeden kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Bir hafta boyunca sürecek olan programların ilki olan ve 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’na Kırşehir ile birlikte Tekirdağ, İstanbul, Osmaniye, Niğde, Nevşehir, Ankara, Konya, Kayseri, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale illerinden, 6-14 yaş arası toplam 175 sporcu katıldı. Öncelikle turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum.
Özellikle, başka şehirlerden gelen misafirlerin yapılan bu turnuvadan ve organizasyondan duydukları memnuniyetlerin bizleri mutlu ettiğini de belirtmek isterim.
Tekvando, Judo, Kik Boks gibi branşlarda Türkiye, Balkanlar, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece yapmış sporcuların bulunduğu kulüpte 11 branşta 900 lisanslı sporcu bulunmaktadır.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ve gösterdiği hedefe, değerli çocuklar ile birlikte yürüyor olmanın bilinciyle, Satranç Turnuvası’nın hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor; bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kuran tüm kahramanları şükranla anıyor, aziz şehitlere rahmet diliyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”
Kırşehir Belediyesi Haberleri
- 12-05-202616:44 Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksit Ödemeleri İçin Son Gün 31 Mayıs 2026
- 12-05-202609:15 5. Geleneksel Kitap Fuarı 15 Mayıs'ta Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde
- 11-05-202610:53 Kırşehir'de Anneler Günü Programı Büyük İlgi Gördü
- 09-05-202621:45 Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan Anneler Günü Mesajı
- 07-05-202610:08 Kır-Köy, Hıdırellez Şenliklerine Hazırlanıyor
- 30-04-202614:34 Ekicioğlu'ndan 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Mesajı
- 29-04-202616:23 Kırşehir UNESCO Müzik Şehri, Mostar'da Tanıtıldı
- 27-04-202612:16 50 Adet Geri Dönüşüm Malzemesi Getirene 3 Viyol Fide Hediye
- 24-04-202616:00 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu 23 Nisan Programlarına Katıldı
- 22-04-202618:52 Belediye Başkanı Ekicioğlu'ndan '23 Nisan' Mesajı

