İlimizde son dönemde yaşanan su sıkıntısının değerlendirilmesi ve benzer sorunların tekrar yaşanmaması amacıyla, Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; DSİ Bölge ve Şube Müdürlükleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Yeşil Körfez Su Birliği, İl Özel İdaresi ve Meteoroloji Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantıda mevcut su durumu ele alınarak kısa ve uzun vadede alınabilecek önlemler kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Soruna ortak bir iş birliği anlayışıyla çözüm üretmek amacıyla, DSİ Şube Müdürlüğü ve Yeşil Körfez Su Birliği tarafından mevcut duruma ve yürütülen çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi. Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, yeni göreve başlayan bir Vali olarak toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek, su konusunun tüm paydaşlarla birlikte detaylı ve bütüncül bir yaklaşımla ele alındığını ifade etti.

Toplantı kapsamında, 2025 yılı Kasım ayında hazırlanan Acil Eylem Planı’na ilave olarak oy birliğiyle yeni kararlar alındı. Yapılan değerlendirmede, barajdaki mevcut su seviyesinin %49 olduğu, alınan yağışlarla birlikte bu oranın kısa süre içerisinde artmasının beklendiği bildirildi.

Vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulunan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, dünya standartlarında kişi başına düşen su kullanımının 4,5 m³ olmasına karşın, Yalova’da bu rakamın 8,8 m³ seviyesine ulaştığına dikkat çekti. Bu durumun, suyun daha bilinçli, dikkatli ve tasarruflu kullanılmasının önemini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Vali, idareler olarak su sorununa yönelik tüm çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, vatandaşların suyu bir ata mirası değil, gelecek nesillerin emaneti olarak görmeleri ve bu bilinçle hareket etmeleri çağrısında bulundu.

Toplantı, katkı sunan tüm kurum ve paydaşlara teşekkür edilmesi ve önümüzdeki süreçte yürütülecek çalışmalar için başarı dileklerinin iletilmesiyle sona erdi.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi Başladı
Sonraki Haber Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'nın 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı

Yorum Yap