Su Tarifeleri Hakkında Bilgilendirme Yapıldı
Su Tarifeleri Hakkında Kamuoyu Bilgilendirmesi
Batman Belediyesi olarak temel önceliğimiz; su gibi hayati bir hizmeti, su gelirleri maliyetlerimizi karşılamamasına rağmen Türkiye genelinde uygun fiyatlarla sunan belediyelerden biri olarak vatandaşların bütçesini korumaktır.
2026 yılı itibarıyla su faturalarında görülecek artışlara ilişkin oluşabilecek yanlış algıların önüne geçmek amacıyla bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
Belediyenin yetki alanında olan su birim fiyatlarında; artan enerji, personel ve işletme maliyetlerine rağmen, vatandaşın omuzuna yük binmemesi adına, suyun metreküp fiyatında sadece %12 yasal TÜFE farkı oranında, sınırlı bir güncelleme yapılmıştır. Ancak su faturalarında hissedilen artışın temel nedeni su bedeli değil, Sayıştay denetim raporlarındaki tespitler doğrultusunda ilk kez faturaya yansıtılması zorunlu hale gelen ek yasal ve zorunlu kalemlerdir.
Bugüne kadar belediye bütçesinden karşılanan Evsel Katı Atık (çöp toplama ve taşıma) ile Atıksu hizmet bedellerinin, Sayıştay Denetim Raporları ve Çevre Kanunu gereği; su faturaları üzerinden tahsil edilmesi zorunlu hale gelmiştir.
Bu kapsamda:
• Her 1 m³ su tüketimi için 8,96 TL Evsel Katı Atık Bedeli, yasal zorunluluk gereği su faturalarına eklenecektir.
Sonuç olarak; Batman Belediyesi, Türkiye’de uygun fiyatlı su hizmeti sunan belediyelerden biri olma özelliğini korurken, su faturalarındaki artış; suyun kendisinden değil, çevre ve temizlik hizmetlerine ilişkin maliyetlerin artık faturada yasal bir zorunluluk olarak ayrı bir kalem halinde gösterilmesinden kaynaklanmaktadır. Tahsil edilen bu bedeller, doğrudan çöp toplama, temizlik ve çevre hizmetlerinde kullanılmaktadır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
Batman Belediyesi Haberleri
- 27-04-202618:40 23 Nisan'da Çocuklara Petrolspor Coşkusu Yaşatıldı
- 27-04-202618:40 Yağış Sonrası Temizlik Çalışmaları Gece Boyu Devam Etti
- 26-04-202620:07 Batman'da Parklarda Konfor ve Modernizasyon Çalışmaları Başladı
- 26-04-202620:07 Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde Çalışmalar Devam Ediyor
- 26-04-202605:18 Ataullah Hamidi Caddesi'nde 500 Ton Asfalt Serimi Yapıldı
- 26-04-202605:18 Kadın Kursiyerler için Beşinci Gezi Programı Düzenlendi
- 25-04-202620:38 Batman'da Yoğun Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor
- 25-04-202620:38 Batman Belediyesi'nden Vergi Ödemeleri İçin Hatırlatma
- 24-04-202622:24 Belde Hattında İçme Suyu Şebekesi Yenilendi
- 24-04-202614:58 Batman'da Altyapı Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

