Tarım Arazilerinde İzinsiz Yapılaşmaya Yoğun Denetim
Şanlıurfa’da tarım arazileri üzerinde gerçekleşen izinsiz yapılaşmaya yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor. Şanlıurfa Valiliği tarafından yayımlanan genelgeler doğrultusunda yeni yapılan izinsiz yapılara müsaade edilmezken, sorumlular hakkında idari işlem uygulanıyor.
5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında tarım topraklarının korunması amaçlanırken, araziler üzerinde her türlü yapının inşa edilmesi için izin alınması gerekiyor. Şanlıurfa genelinde yıllar içinde artış gösteren izinsiz yapılaşmanın, verimli tarım topraklarını tehdit etmesi üzerine Şanlıurfa Valiliği, ilgili tüm kurumları harekete geçirdi. Çalışmaların aşamaları ve sonuçları da yakından takip edilirken İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen denetimler, ilçelerde Kaymakamlıklar tarafından sürdürülüyor.
815 İzinsiz Yapı Tespit Edildi
Yapılan denetimlerde şu ana kadar 815 izinsiz yapı tespit edildi. Bunlardan 216’sına idari para cezası uygulanırken, ceza miktarları bozulan tarım toprağının büyüklüğüne göre belirlendi. Uygulanan toplam ceza tutarı 45 milyon 976 bin 434 TL’ye ulaştı.
Kanun gereği para cezasının yanı sıra inşaat faaliyetleri durduruluyor. Uyarılara rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde ise yapıların yıkımı için ilgili belediyelere bildirimde bulunuluyor. Bu kapsamda bugüne kadar 63 yapı için yıkım bildirimi yapıldı.
Hasan Şıldak: “Kanunu Kararlılıkla Uygulayacağız”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, tarım topraklarını korumak ve depreme dayanıklı, sağlıklı konut üretimini sağlamak amacıyla 5403 sayılı Kanun’un uygulanmasını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.
Vali Şıldak, amaçlarının kimseyi cezalandırmak olmadığını vurgulayarak, kamu düzeni, esenliği ve imar mevzuatının yüklediği sorumlulukların tüm vatandaşlar tarafından yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Kaymakamlıklar, Tarım ve Jandarma teşkilatlarının görevlerini hassasiyetle sürdürdüğünü kaydeden Vali Şıldak, kırsal alandaki denetimlerin kesintisiz devam edeceğini ifade etti.
Tarım topraklarının korunmasının ortak sorumluluk olduğunu dile getiren Vali Şıldak, tüm Şanlıurfa halkını bu konuda duyarlılığa davet etti.
Şanlıurfa Valiliği Haberleri
- 02-07-202618:53 Vali Şıldak "Toprağımızı Ve Geleceğimizi Hep Birlikte Koruyalım"
- 30-06-202614:54 Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi Başarıyla Tamamlandı
- 29-06-202616:40 Şanlıurfa'da Eğitimin Her Alanında Kalıcı Adımlar
- 29-06-202609:16 Vali Şıldak: "Bigep İle Eğitimin Her Alanında Kalıcı Bir Dönüşüm Sağlıyoruz"
- 29-06-202609:16 Vali Şıldak "Denetimleri En Üst Seviyeye Çıkardık''
- 26-06-202614:19 Öğretmen Ve Okul Yöneticilerine Başarı Belgesi
- 25-06-202615:57 Vali Şıldak’tan Anız Yangınlarına Karşı Seferberlik
- 24-06-202617:27 Halfeti’de İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
- 15-06-202618:05 Tarım ve Hayvancılıkta Üretim Gücünün Artırılması Hedefleniyor
- 04-06-202617:43 Şanlıurfa'da Anız Yangınlarına Karşı Genel Emir Yayınlandı

