Trabzon'da 87'inci Alay Anma Etkinlikleri Gerçekleştirildi
Balkan Harbi sırasında şehadete yürüyen '87'inci Alay Trabzon Gönüllülerini Anma Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen belgesel film galası ve söyleşi programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bu şehrin kahramanlık hikayesi asla unutulmayacak” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, '87'inci Alay Trabzon Gönüllülerini Anma Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen belgesel film galası ve söyleşi programına katıldı. Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu, Karadeniz Yazarlar Birliği Başkanı Sebahattin Saruhan ile çok sayıda davetli yer aldı. Saruhan’ın moderatörlüğünü üstlendiği söyleşinin konukları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile araştırmacı yazarlar Veysel Usta ve Kasım Bolat oldu. Trabzonlu gönüllü kahramanların cepheye gidiş sürecini ve sergiledikleri vatan mücadelesini anlatan belgesel, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
BU ŞEHRİN TARİHİNİ BİLMEK VE GELECEĞE AKTARMAK GÖREV
Trabzon’un tarih sahnesindeki yerinin önemine dikkat çeken Genç, “Trabzon’un kahramanlığı bellidir. 93 Harbi’nden Yemen’e kadar pek çok cephede şehit vererek bugüne ulaşmış bir şehiriz. Büyük savaşlarda ailelerin birçok ferdini kaybetmesiyle bugünlere gelen bir neslin mirasçılarıyız. Böyle bir tarihin bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkarmak ve genç nesillere aktarmak, bize düşen bir sorumluluktur. Trabzon yalnızca güzellikleriyle değil, tarih, kültür ve sanat birikimiyle de özel bir şehirdir” dedi.
KALICI ŞEKİLDE YAŞATACAK ANIT İNŞA EDİLECEK
87'inci Alay’ın taşıdığı anlamı vurgulayan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “87'inci Alay’ın ortaya koyduğu kahramanlığını ve vatan sevgisini en güçlü şekilde gösteren örneklerden biridir. Göz göre göre şehadete yürüyen bu kahramanlarımız İstanbul’un işgalden kurtulmasına vesile olmuştur. Trabzonlular, Kurtuluş Savaşı’nda da aynı ruhla teknelerle cepheye silah taşımış, 1924’te TBMM kararıyla şehrimize İstiklal Madalyası verilmiştir. Artık her yıl 87'inci Alay gönüllülerimizi anmayı gelenek haline getireceğiz. Uzunkum Yaşam Alanı içerisinde bu kahramanları kalıcı şekilde yaşatacak bir anıt da inşa edeceğiz. Bu sözümüzdür.”
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 27-04-202620:18 Mete Yarar Trabzon'da Seminer Verecek
- 27-04-202620:18 Çilekli Düşler Köyü'ne İlgi Devam Ediyor
- 26-04-202614:21 5. Uluslararası Tiyatro Festivali 'İmparator ve Anjelo' ile Son Buldu
- 25-04-202623:31 Trabzon'da Camilerin Önemi Vurgulandı
- 25-04-202623:31 23 Nisan Bayramı'nda Macera Parkı'na Yoğun İlgi
- 25-04-202614:51 Hac, Manevi Arınmanın En Büyük Vesilesidir
- 24-04-202616:36 Şehit Berat Mecit Day Dualarla Anıldı
- 24-04-202616:36 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinliklerine Devam Ediyor
- 24-04-202601:14 Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi 23 Nisan'da Ziyaretçi Akınına Uğradı
- 23-04-202617:49 Trabzon'da 23 Nisan Bayramı Kutlaması Gerçekleştirildi

