Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Lise Fizik Zirvesi Gerçekleşti

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, Eskişehir ilinden 162 fizik öğretmeninin katılımıyla düzenlenen "Lise Fizik Zirvesi", Eskişehir Özel Şehir Kolejinde gerçekleştirildi. Programa; ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan ve eğitim yöneticileri katıldı.
Üç oturumdan oluşan zirvenin ilk bölümünde, TYMM Fizik Dersi Öğretim Programı'nın yapısı katılımcılara tanıtılarak genel bir çerçeve sunuldu. İkinci oturumda ise TYMM Fizik Dersi için hazırlanan örnek ders planlamaları değerlendirilerek programın temel yaklaşımı, öğretim sürecine yansımaları ve uygulamaya yönelik örnekler ele alındı. Üçüncü oturumda öğretmenlerin programa ilişkin soru, görüş ve değerlendirmelerine yer verildi; etkin bir soru-cevap bölümüyle süreç zenginleştirildi. Katılımcıların aktif katkı sunduğu program, değerlendirme ve kapanış bölümüyle sona erdi.
Zirve, Siirt Üniversitesi öğretim üyesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Fizik Dersi Öğretim Programı yazarı Doç. Dr. Ali Çetin tarafından yürütüldü.
Programa katılan İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, öğretmenlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan öğretim programlarının sahadaki uygulamalarında öğretmen görüş ve katkılarının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Zirve sayesinde katılımcı öğretmenler, yeni programın uygulama süreçlerine ilişkin detaylı bilgi edinme ve merak ettikleri konuları doğrudan uzmanına yöneltme fırsatı buldu. Program sonunda öğretmenlere katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür edildi.
Eskişehir Milli Eğitim Haberleri
- 13-05-202621:09 eTwinning Kalite Etiketi Ödül Töreni Gerçekleştirildi
- 12-05-202622:49 Havacılık Teknisyen Okulu Programı'nda Sertifika Töreni Düzenlendi
- 12-05-202600:24 Nurettin Topçu İlkokulu ve Şehit Mustafa Özdemir Ortaokulu Açılışı Yapıldı
- 08-05-202621:58 Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar'ın İlimizi Ziyareti
- 08-05-202621:58 Suça Yönelimi Önlemede Hukuk ve Eğitim İş Birliği Semineri Yapıldı
- 07-05-202623:38 Yunus Emre Programı Gerçekleştirildi
- 06-05-202610:13 2026/2 Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Kılavuzu Yayımlandı
- 05-05-202619:19 Nene Hatun Anaokulu Binasının Açılış Töreni Gerçekleştirildi
- 05-05-202619:19 İlkokul Sosyal Bilgiler Zirvesi Eskişehir'de Gerçekleştirildi
- 04-05-202620:59 Eskişehir'de Eğitimde İş Birliği Protokolü İmzalandı

