Erzurum-Rize ulaşımının önemli projelerinden Kırık Tüneli’nde yapım çalışmaları devam ediyor. Vali Aydın Baruş, tünel ve bağlantı yollarında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Vekâleten Pazaryolu Kaymakamı Ömer Levent Türk ve Karayolları 12. Bölge Müdürü Fatih Günaydın’ın eşlik ettiği incelemelerde, projenin son durumu değerlendirildi.

Toplam 15,8 kilometre uzunluğundaki Kırık Tüneli Projesi’nin 7,1 kilometresini çift tüp tüneller, 8,7 kilometresini ise bağlantı yolları oluşturuyor. Projede kazı ve destek çalışmalarının yüzde 90’ı, nihai beton çalışmalarının ise yaklaşık yüzde 78’i tamamlandı.

Kırık Tüneli ve bağlantı yollarının tamamlanmasıyla mevcut güzergâhın yaklaşık 33 kilometre kısalacağını belirten Vali Aydın Baruş, yatırımın özellikle İspir başta olmak üzere Erzurum-Rize ulaşımında önemli zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağını ifade etti.

Mevcut güzergâhın virajlı ve yüksek rakımlı olması nedeniyle özellikle kış aylarında ulaşımda yaşanan zorluklara dikkat çeken Vali Baruş, tünelin tamamlanmasıyla Erzurum yönünden İspir’e ulaşım süresinin yaklaşık 1 saate ineceğini söyledi.

Rize yönündeki tünel çalışmalarının da tamamlanmasıyla Erzurum-Rize karayolunun 196 kilometreye düşeceğini ve güzergâhın tamamen bölünmüş yol standardına kavuşacağını belirten Vali Baruş, projenin bölgenin ulaşımına ve ekonomik hareketliliğine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Kırık Tüneli’nde delme, kazı, destek, sağlamlaştırma ve beton kaplama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Baruş, projede emeği geçen Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışanları, yüklenici firma ve denetim ekiplerine teşekkür etti.

Önceki Haber Vali Aydın Baruş, Palandöken’deki Orman Çalışmalarını İnceledi
Sonraki Haber Vali Aydın Baruş Dallıkavak Tüneli'nde İnceleme Yaptı

Yorum Yap